Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΖΩΑ Ζωγραφική σε πέτρες - ζωάκια και έντομα

Ζωγραφική σε πέτρες - ζωάκια και έντομα

Ελάτε να χρησιμοποιήσουμε τις πέτρες και τα βότσαλα των διακοπών μας για να ζωγραφίσουμε χαριτωμένα ζωάκια και έντομα, όπως πασχαλίτσα, μέλισσα, χελώνα, κάμπια, ποντικάκι και σκαντζόχοιρο! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά και το αποτέλεσμα γίνεται πολύ ωραίο εάν προσθέσετε λίγες λεπτομέρειες στα ζωάκια και τα έντομά σας.

Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο

 
Υλικά

• Πέτρες και βότσαλα
• Τέμπερες
• Πινέλα
• Βερνίκι
• Κόλλα
• Χαρτόνι πράσινο (για τη χελώνα)
• Ρυζόχαρτο ή διαφανές χαρτί (για τη μέλισσα)
• Μικρό κομμάτι μαλλί (για το ποντικάκι)

 

Θα σας παρουσιάσουμε εδώ βήμα-βήμα πώς να ζωγραφίσετε μία κάμπια σε μια μακρόστενη πέτρα. Η ίδια περίπου τεχνική ακολουθείται και με τα υπόλοιπα ζωάκια που θα περιγράψουμε πιο περιληπτικά. Συστήνουμε να κάνετε δύο στρώσεις στο κάθε χρώμα, για πιο ζωντανό αποτέλεσμα και να περιμένετε να στεγνώσει καλά η μπογιά, πριν προχωρήσετε να βάψετε επάνω της με άλλο χρώμα για το επόμενο βήμα.

 

1. Διαλέξτε μια μακρόστενη πέτρα και βάψτε τη κίτρινη. Πρώτα βάζουμε το κίτρινο ως βάση και από πάνω θα μπουν τα υπόλοιπα χρώματα.

2. Ζωγραφίστε τις πράσινες ρίγες σε ίσα διαστήματα.

3. Με πολύ λεπτό πινέλο βάλτε με άσπρο χρώμα δύο μικρούς κύκλους για τα μάτια.

4. Με πολύ λεπτό πινέλο ξανά, βάλτε με μαύρο χρώμα τις κόρες των ματιών. Ζωγραφίστε τις κεραίες και το στόμα.

5. Περάστε ένα στρώμα βερνίκι.

6. Αφήστε να στεγνώσει και η κάμπια σας είναι έτοιμη!

 

Πασχαλίτσα
Διαλέξτε μία στρογγυλή επίπεδη πέτρα και βάψτε τη κόκκινη. Συνεχίστε ζωγραφίζοντας το μπροστινό ροζ τμήμα του προσώπου, που θα το ξεχωρίσετε με μια μαύρη γραμμή από τα φτερά. Με μαύρο ζωγραφίστε τις βούλες και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες και ζωγραφίστε τα μάτια και το στόμα, όπως και στην κάμπια. Μην ξεχνάτε το βερνίκι, που θα προστατέψει τα χρώματα από τη φθορά.

Σκαντζόχοιρος
Βάψτε μία μακρόστενη πέτρα με σκούρο καφέ για το σώμα και ανοιχτό καφέ για το πρόσωπο, όπως στη φωτογραφία. Προσθέστε με μαύρο τα αγκάθια. Στο πρόσωπο προσθέστε τα μάτια και τη μύτη με λεπτά μουστάκια.

Μέλισσα
Διαλέξτε μια μακρόστενη πέτρα με καμπύλες. Βάψτε την πέτρα με κίτρινο χρώμα και αφού στεγνώσει, προσθέστε τις καφέ ρίγες, τα μάτια και το στόμα.  Σχεδιάστε και κόψτε σε  διαφανές χαρτί ή ρυζόχαρτο τα φτερά της σε ένα κομμάτι, που θα διπλώσετε στη μέση και θα το κολλήσετε πάνω στο σώμα της μέλισσας.

Ποντικάκι
Βάψτε την πετρούλα σας με γκρι χρώμα και προσθέστε τις λεπτομέρειες. Στο τέλος, κολλήστε ένα κομμάτι μαλλί στο πίσω και κάτω μέρος της πέτρας για ουρά.

Χελώνα
Βρείτε μια επίπεδη στρογγυλή πέτρα και βάψτε την καφέ. Στη συνέχεια προσθέστε τις λεπτομέρειες στο καβούκι της χελώνας. Κόψτε από χαρτόνι τα τέσσερα πόδια, την ουρά και το κεφάλι της, αφήνοντας περιθώριο στο χαρτόνι ένα τμήμα, το οποίο θα κολλήσει στο κάτω μέρος της πέτρας. Τέλος, βάψτε τις λεπτομέρειες του κεφαλιού, δηλαδή τα μάτια και το στόμα της χελωνίτσας σας.

 

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Ιουνίου 2010