Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Το υποβρύχιο

Το υποβρύχιο

Αυτό είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για μια ομάδα παιδιών και μπορούν να το παίξουν ακόμη και σε ένα πάρτι ή σε κλειστό χώρο!

 

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει κάποια ταινία, όπου ένα υποβρύχιο πλέει στα βάθη της θάλασσας και, πού και πού, εκπέμπει έναν διαπεραστικό ήχο. Αυτό το παιχνίδι μιμείται τη δράση του υποβρυχίου, αλλά τώρα αυτοί που εκπέμπουν τον ήχο είναι οι συμμετέχοντες και ο κυβερνήτης του «υποβρυχίου» το παιδί σας.

 

Ηλικία: 6-10 ετών

Αριθμός συμμετεχόντων: τουλάχιστον τέσσερεις

Χώρος: οπουδήποτε

Υλικά: μαντήλι για το δέσιμο των ματιών

Εκτέλεση: Πείτε σε όλους τους συμμετέχοντες να καθίσουν στο πάτωμα, κρατώντας μεταξύ τους μια απόσταση ενός μέτρου περίπου. Στη συνέχεια, διαλέξτε ένα από τα παιδιά, δέστε του τα μάτια με το μαντήλι και πείτε του να περπατήσει στα τέσσερα, ανάμεσα στους καθισμένους φίλους του. Όταν κάποιος από τους παίκτες βλέπει ότι το «υποβρύχιο», το παιδί δηλαδή που περπατάει στα τέσσερα με τα μάτια δεμένα, κοντεύει να πέσει πάνω του, πρέπει να βγάλει έναν ήχο σαν σφύριγμα, για να τον προειδοποιήσει ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση, για να αποφύγει τη σύγκρουση.

 

Παραλλαγή: Αυτό είναι ένα παιχνίδι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές, μια και μπορεί ακόμα να εκτελεστεί με διάφορα «υποβρύχια», με την προσθήκη καινούριων εμποδίων ή διαφορετικών σινιάλων για το καθένα τους, με μικρά δώρα στους νικητές κλπ.

 

Από το βιβλίο «Αντί να βλέπει τηλεόραση…», Εκδόσεις Καλοκάθη, http://www.kalokathis.gr

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Μαρτίου 2011