Αρχική σελίδα Παλαιότερα Τηλεφωνική γραμμή στήριξης για παιδιά, εφήβους και γονείς από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης για παιδιά, εφήβους και γονείς από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Πολλές φορές θέλουμε να μιλήσουμε για σοβαρές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε και δεν έχουμε κάποιον να εμπιστευτούμε ή να ακούσουμε μια συμβουλή ή μια φράση συμπαράστασης. Οι δύο τηλεφωνικές γραμμές της Τηλεφωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.  έρχονται να δώσουν μια αξιόπιστη λύση τόσο σε παιδιά και εφήβους, όσο και σε ενήλικες, όπως γονείς ή εκπαιδευτικοί.

Στη διάθεση του κοινού υπάρχουν 2 διαφορετικές γραμμές, η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» και η ευρωπαϊκή «Γραμμής στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111».

 

Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177

Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ενήλικες που θέλουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα που τους απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο έως 18 ετών. Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και μπορούν να γίνουν από σταθερό τηλέφωνο από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, με κόστος μια αστική μονάδα.

 

 

Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Μπορεί να τηλεφωνήσει οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος έως 18 ετών, νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί ή να τον αναστατώνει, εντελώς δωρεάν, από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή: 14:00μμ-20:30μμκαι Σάββατο 9:30-14:00.

 

Στις κλήσεις απαντούναποκλειστικά επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, επισκέπτες ψυχικής υγείας, οικογενειακοί σύμβουλοι). Σκοπός της υπηρεσίας είναι ο σύμβουλος να προσφέρει κατανόηση, ψυχολογική στήριξη, να αναγνωρίσει και να αναδείξει τα προβλήματα με βάση τα όσα ακούει, να δώσει συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση, να δώσει πληροφορίες και υποδείξεις για οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για το όφελος του παιδιού ή του εφήβου που τηλεφωνεί.

Οι κλήσεις είναι ανώνυμες, που σημαίνει ότι αυτός που καλεί δεν χρειάζεται να πει το όνομα του ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που δεν επιθυμεί ο ίδιος. Επίσης, οι κλήσεις είναι απολύτως εμπιστευτικές, δηλαδή οτιδήποτε λέγεται στην συγκεκριμένη συνομιλία μένει μεταξύ του συμβούλου και του καλούντα.

 

Λίγα λόγια για την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.  

Η «Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου» (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), Επιστημονικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο, είναι από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που από το 1991 συμβάλλει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και αναπτύσσει δραστηριότητες με τη λειτουργία νέων, πρότυπων υπηρεσιών (Κέντρο Ημέρας, Ξενώνες, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες κ.α.) και την υλοποίηση προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου.

Επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι ο κος Ι. Τσιάντης, Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η υπηρεσία λειτουργεί με την επιχορήγηση και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Τηλεφωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.  www.tilefonikigrammi.gr και στο site της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.  www.epsype.gr .

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 24 Μαρτίου 2011