Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ένα ωραίο γλυκό γενικά, αλλά ειδικά και τώρα τη σαρακοστή είναι ο χαλβάς από σιμιγδάλι! Φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι νόστιμος και δεν έχει πολλές θερμίδες! 

 

             Υλικά

  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα λάδι
  • μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • μισή κούπα αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή καρύδια (προαιρετικά)
  • κανέλα

 

1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι το σιμιγδάλι να αλλάξει χρώμα και να «ξανθύνει».

2. Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε μέσα το νερό με τη ζάχαρη και μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει λίγες βράσεις, προσοχή, δεν πρέπει να πήξει. 

3. Μόλις το σιρόπι σας είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά και το ρίχνετε λίγο-λίγο στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, με προσοχή γιατί θα είναι καυτά τα υλικά σας και θα υπάρχει πολύς ζεστός ατμός. Ανακατέψτε ελαφρά το μίγμα, αφού ρίξετε όλο το σιρόπι.

4. Αφήστε να πάρει το μίγμα σας 2-3 βράσεις και κατεβάστε το από τη φωτιά. Σκεπάστε την κατσαρόλα με μία υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας και από πάνω με το καπάκι της. Αφήστε να «τραβήξουν» τα υγρά για λίγη ώρα, περίπου 10 λεπτά και ανοίξτε και ανακατέψτε ελαφρά.

5. Βάλτε σε μία φόρμα ή μικρότερα φορμάκια και αναποδογυρίστε σε μία πιατέλα. Σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2011

Διαβάστε επίσης...