Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με μπέικον και τυρί

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με μπέικον και τυρί

Το γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο από ό,τι φαντάζεστε! Δοκιμάστε το για μια νόστιμη εναλλακτική για τα γεύματά σας με κοτόπουλο.

 

             Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου φιλέτο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 60 γρ. τυρί τσένταρ
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

 

1. Χτυπήστε το στήθος κοτόπουλου ώστε να είναι πλατύ και βάλτε στο κάθε στήθος μια φέτα μπέικον, 15 γρ. τυρί, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τυλίξτε το στήθος και στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα ή χρησιμοποιήστε σπάγκο μαγειρικής. Αλατοπιπερώστε και εξωτερικά το κοτόπουλο.

 

2. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και γυρίστε τα στήθη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο και το εσωτερικό του, περίπου 10 λεπτά. Κατεβάστε τα από τη φωτιά, ενώ μπορείτε να τα διατηρήσετε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα καλύπτοντας με αλουμινόφυλλο.

Εναλλακτικά, ψήστε τα στο φούρνο σε ταψάκι σε μέτρια φωτιά, αφού τα επαλείψετε με το ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.

 

3. Σερβίρετε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου με ρύζι ή ζυμαρικά.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2011 

Διαβάστε επίσης...