Αρχική σελίδα Παλαιότερα 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο

34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο

Τα βιβλία γιορτάζουν και σας καλούν να τα ξεφυλλίσετε στην 34η Γιορτή Βιβλίου στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου από τις 13 έως 29 Μαΐου 2011 με πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα.

 

Στη δεκαεφτά μέρες της διάρκειας της Γιορτής χιλιάδες άτομα κάθε γενιάς και ηλικίας θα συναντηθούν στον χώρο της, θα ξεφυλλίσουν βιβλία κάθε είδους και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εκδήλωσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, κατασκευές μουσικών οργάνων, μαγειρική κ.α.

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, παρουσιάσεις βιβλίων, συνομιλίες συγγραφέων, αναλόγια, προβολές ντοκιμαντέρ αφιερωμάτων για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Οδυσσέα Ελύτη, συναυλίες με τους encardia, τον Λάκη Παπαδόπουλο (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ), μελοποιημένη ποίηση του Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη με τη Νικολέττα Σαριδάκη, τον Γιώργο Αλτή και τον Φίλίππο Πασσαλίδη κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κοινωνικός χαρακτήρας της Γιορτής, καθώς θα συγκεντρωθούν βιβλία με σκοπό την ενίσχυση των παραμεθόριων βιβλιοθηκών της Λέρου και των Λειψών. Στο τέλος της Γιορτής οι εκθέτες θα δωρίσουν βιβλία, ενώ προσφορές βιβλίων μπορεί να κάνει και το κοινό.

Η 34η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.), με τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων από τις 13 έως 29 Μαΐου.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάντε κλικ εδώ.