Αρχική σελίδα Παλαιότερα Τα 15 νέα μέλη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Τα 15 νέα μέλη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου προστέθηκαν τους τελευταίους  μήνες 15 νέα «μέλη» !

Οι τελευταίοι μήνες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ήταν γεμάτοι από γεννήσεις και αφίξεις νέων «μελών», γεμίζοντας χαρά προσωπικό και επισκέπτες.

Ένα γκουανάκο, δυο πούμα,  τέσσερις  λεμούριοι, ένα Μάρα Παταγονίας, ένα σιτατούνγκα, ένα καπιμπάρα, ένα αρσενικό ‘Αγριο Γαϊδούρι Σομαλίας, ένα αρσενικό Φαλαμπέλα πόνυ, τρία είδη γερανών και μια ροζ ταραντούλα Χιλής έγιναν μέλη της πολυμελούς οικογένειας μας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Επίσης, ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο ήταν η επιστροφή των πελαργών στην Αττική έπειτα από πάρα πολλά χρόνια! Ένα μεγάλο κοπάδι πελαργών σταμάτησε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κατά την αποδήμηση του, για να «γεμίσει» δυνάμεις ώστε να συνεχίσει το κοπιαστικό ταξίδι του. Δύο ώρες αργότερα, όταν έφυγε, έμειναν πίσω 10 πελαργοί, οι οποίοι από τότε ταΐζονται από το προσωπικό μας, ενώ πετάνε ελεύθερα στη γύρω περιοχή.

Ήδη 2 ζευγάρια έχουν φτιάξει τη φωλιά τους πάνω σε κάποιες εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και μέσα στο Μάιο αναμένουμε ίσως τις πρώτες γεννήσεις στην Αττική.

Οι πολλές γεννήσεις που κατεγράφησαν όλο αυτό το διάστημα αποτελούν, μεταξύ άλλων, καρπό της ενεργούσυμμετοχής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP και  ΕSB) που  παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής. Τα προγράμματα EEP είναι ο πιο εντατικός τύπος διαχείρισης του πληθυσμού των ειδών που φιλοξενούνται σε Ζωολογικούς κήπους της ΕΑΖΑ και περιλαμβάνει τα πιο απειλούμενα είδη, ενώ τα ESB είναι λιγότερο εντατικά. Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η δημογραφική και γενετική ανάλυση των απειλούμενων πληθυσμών και η σωστή διαχείρισή τους.

Με έμφαση στο συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των 2000 ζώων – πρεσβευτών της ανάγκης προστασίας της βιοποικιλότητας- που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2011