Αρχική σελίδα Παλαιότερα Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 3 - 19 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 3 - 19 Ιουνίου 2011

Άνοιξε τις πύλες του το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2011 με τη συμμετοχή εκδοτών απ΄ όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση γίνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η φετινή επετειακή διοργάνωση, είναι αφιερωμένη στον άγιο των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και στον λογοτέχνη Κώστα Βάρναλη.

Θεσσαλονικείς που θεωρούν σημαντική την προσφορά του Φεστιβάλ Βιβλίου στα γράμματα και τον πολιτισμό πήραν την πρωτοβουλία και ίδρυσαν τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ Βιβλίου για να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην εξέλιξη του θεσμού που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ενώ υπάρχει και μία κίνηση εθελοντών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν για την αρτιότερη διοργάνωση και λειτουργία του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου πάντα δείχνει την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία με ομιλητές τον Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ.Σπύρο Βούγια και τον Αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δικτύων κ.Ανδρέα Κουράκη και θα ακολουθήσει μία βόλτα με "καραβάκι" στον Θερμαϊκό. Επίσης εκείνη την ημέρα οι εκδότες που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Βιβλίου θα προσφέρουν βιβλία που αφορούν το περιβάλλον με έκπτωση έως και 50%.

Στα εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Ώρες λειτουργίας:Καθημερινά 18:30 έως 23.00 & Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 3 Ιουνίου 2011