Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μπριζόλα με αρωματικά βότανα

Μπριζόλα με αρωματικά βότανα

Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα ή φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα για να απολαύσετε ξεχωριστή γεύση στο μενού με μπριζόλα που σας προτείνουμε.

 

             Υλικά

  • 4 μπριζόλες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι μαντζουράνα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

* Οι παραπάνω ποσότητες αρωματικών αφορούν αποξηραμένα αρωματικά, για φρέσκα διπλασιάστε τις ποσότητες.

 

1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το σκόρδο. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε λίγο να κρυώσει. Προσθέστε στη συνέχεια τα αρωματικά βότανα και ανακατέψτε.

 

2. Μαρινάρετε τις μπριζόλες: βάλτε τις σε μια ρηχή πιατέλα και ρίξτε από πάνω το μίγμα των αρωματικών σας. Γυρίστε τις και από τις δύο πλευρές. Καλύψτε τις και αφήστε για 2-4 ώρες στο ψυγείο.

 

3. Προθερμάνετε το γκριλ στους 250 βαθμούς. Βγάλτε τις μπριζόλες από το μίγμα, αλατοπιπερώστε τις και βάλτε τις να ψηθούν. Ψήστε περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το φούρνο σας και το πάχος τους.

 

Σερβίρετε ζεστές, μπορείτε να τις συνοδεύσετε με βραστό ρύζι ή πατάτες και βραστά λαχανικά.

Διαβάστε επίσης...