Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παιχνίδια με το νερό!

Παιχνίδια με το νερό!

Τα παιχνίδια με το νερό ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά και το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να τα αφήσετε να παίξουν και ταυτόχρονα να δροσιστουν! Σας προτείνουμε 6 απίθανα παιχνίδια με πρωταγωνιστή το νερό για ατέλειωτη διασκέδαση!

 

Σκυταλοδρομία με νερό!

Αυτό είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι όταν έχετε μια ομάδα με αρκετά παιδιά! Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, που θα ξεκινούν τη διαδρομή τους από δύο κοντινά σημεία. Στην ίδια απόσταση, απέναντι από κάθε ομάδα, τοποθετήστε έναν άδειο κουβά. Η κάθε ομάδα θα έχει δίπλα της έναν κουβά με νερό και ένα ποτήρι.

Το πρώτο παιδί κάθε ομάδας γεμίζει το ποτήρι του με νερό, τρέχει να το ρίξει μέσα στον άδειο κουβά και μετά επιστρέφει. Συνεχίζει ο επόμενος και ο στόχος είναι να γεμίσει ο κουβάς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Φυσικά, αν τα παιδιά τρέχουν πολύ γρήγορα, αλλά χύνουν στο δρόμο το νερό, δεν θα κερδίσουν τόσο εύκολα! Η πρώτη ομάδα που θα γεμίσει τον κουβά της κερδίζει, ενώ οι κουβάδες και τα ποτήρια θα πρέπει να είναι ίδια (της ίδιας ακριβώς χωρητικότητας) για να είναι δίκαιο το παιχνίδι.

Παραλλαγή: αντί για ποτήρι τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα σφουγγάρι για να παίρνουν νερό από το γεμάτο κουβά και να το στύβουν στον άδειο κουβά.

 

Στόχος με νεροπίστολο

Για το παιχνίδι αυτό χρειάζεστε νεροπίστολα και καλό σημάδι! Με την αυστηρή σας επιτήρηση, μπορείτε να ανάψετε ένα κερί και να το τοποθετήσετε σε μια απόσταση από το παιδί. Το παιδί πρέπει να πετάει νερό με το νεροπίστολο για να σβήσει το κερί!

Εάν δεν θέλετε να μπλέξετε με φωτιές, μπορείτε να σταθεροποιήσετε καλά ένα ποτήρι ή μπουκάλι σε μια απόσταση από το παιδί και ο σκοπός θα είναι να το γεμίσει με νερό.

Μπορείτε να το παίξετε ατομικά δίνοντας στο κάθε παιδί ένα νεροπίστολο ή αν είναι πολλά τα παιδιά, να τα χωρίσετε σε ομάδες.

 

Κάντε μπάνιο τα παιχνίδια!

Γεμίστε το νιπτήρα του σπιτιού σας ή μια λεκάνη με νερό και προσκαλέστε τα μικρά σας να φέρουν τα παιχνίδια τους! Φτιάξτε βαρκούλες από χαρτί, από φελλό και ρίξτε μέσα μπαλίτσες και ό,τι άλλο αγαπημένο παιχνίδι τους μπορεί να βραχεί! Η λεκάνη με νερό θα είναι μια πρώτης τάξεως πισίνα για τις κούκλες των κοριτσιών ή μια θάλασσα γεμάτη περιπέτειες των αγοριών!

 

Σκοινάκι με νερό!

Παίξτε το κλασσικό σκοινάκι σε μια πιο… δροσερή παραλλαγή! Τα δύο παιδιά κρατούν το σκοινάκι, ενώ στο κέντρο το παιδί που πηδάει κρατάει ένα ποτήρι γεμάτο νερό! Δοκιμάζουν όλα τα παιδιά, π.χ. για 5 αναπηδήσεις, και στο τέλος κερδίζει όποιος κατάφερε να συγκρατήσει στο ποτήρι το περισσότερο νερό!

 

Πλυντήριο ποδηλάτων

Σίγουρα τα παιδιά παρατηρούν με πόση ευλάβεια πλένει ο μπαμπάς το αυτοκίνητο όλο το χειμώνα. Ευκαιρία να τους προτείνετε να πλύνουν τα δικά τους οχήματα: τα ποδήλατά τους! Ευχάριστη δραστηριότητα, που θα τα κάνει να νιώσουν περήφανα και να δροσιστούν!

 

 

Καλή διασκέδαση!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Ιουλίου 2011