Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Το φαρμακείο του καλοκαιριού, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως:

• Αντισηπτικό (ενδεικτικά Betadine)
• Αντιπυρετικό-παυσίπονο σε σιρόπι (ενδεικτικά Depon, Ponstan)
• Αντιϊσταμινικό σε σιρόπι (ενδεικτικά Atarax, Fenistil, Aerius)
• Kορτικοστεροειδές για τσιμπήματα –αλλεργίες (ενδεικτικά Betafusin, Fucicort)
• Γάζες και επιδεσμικό υλικό (επίδεσμοι, ψαλίδι, αυτοκόλλητες ταινίες)
• Φυσιολογικό ορό
• Αμμωνία

Μια ακόμη καλή ιδέα, ιδιαίτερα όταν έχετε μεγαλύτερα και πολύ κινητικά παιδιά, είναι να έχετε και μία παγοκύστη ή ψυκτικό σπρέι, ώστε να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χτυπήσουν ή π.χ. στραμπουλίξουν το πόδι τους άμεσα. Επίσης καλή ιδέα είναι να υπάρχει μέσα στο τσαντάκι-φαρμακείο, το κινητό του παιδιάτρου σας.

Τα παραπάνω μπορείτε να τα έχετε σε ένα μικρό τσαντάκι, σε σημείο που θα γνωρίζουν όλοι πού βρίσκεται. Προσέξτε όσο μπορείτε να μην εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Πάρτε μαζί σας το φαρμακείο του καλοκαιριού κι εμείς σας ευχόμαστε να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε καθόλου!

Καλές διακοπές!

 

 

Σημείωση: Η αναφορά στις εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων δεν συνιστά διαφήμιση, απλώς παρέχονται επειδή γίνεται πιο σαφές τι θα πρέπει να προμηθευτείτε, καθώς οι εμπορικές ονομασίες είναι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό από ό,τι οι φαρμακολογικές κατηγορίες.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία τον κ. Νίκο Βουδούρη, παιδίατρο-νεογνολόγο.

Διαβάστε επίσης...