Αρχική σελίδα Οικογένεια Σχέσεις Κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας με το σύντροφό σας και μετά τον ερχομό των παιδιών

Κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας με το σύντροφό σας και μετά τον ερχομό των παιδιών

Με τη γέννηση του πρώτου μωρού, τα ζευγάρια μπαίνουν σε μια νέα φάση στη ζωή τους αλλά και στη σχέση τους. Μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς τους αφιερώνεται στα παιδιά και η συντροφική σχέση συχνά δοκιμάζεται. Αν και είναι πιο δύσκολο πλέον να κρατηθεί ζωντανή και ενδιαφέρουσα η ερωτική σχέση των συντρόφων, υπάρχουν τρόποι να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή, όπως μας λένε γυναίκες σαν εσάς!

 

Ρωτήσαμε γυναίκες που στις απαιτητικές συνθήκες της οικογένειας βρήκαν τρόπους να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον της σχέσης με το σύντροφό τους και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους, που ίσως κάποιες ταιριάξουν ή εμπνεύσουν κι εσάς!

 

«Με το σύντροφό μου έχουμε πολύ διαφορετικά ωράρια και δεν βλεπόμαστε σχεδόν καθόλου όλη την ημέρα. Γι’ αυτό καθιερώσαμε τη “δική”μας ώρα κάθε βράδι, αφού κοιμηθούν τα παιδιά. Κοιμίζουμε τα παιδιά νωρίς στην ώρα τους και ό,τι κι αν συμβεί και όσο κουρασμένοι και να είμαστε, περνάμε περίπου μία ώρα μαζί και λέμε πώς περάσαμε την ημέρα μας, ακόμη και τα πιο απλά. Έτσι, ο ένας παρακολουθεί τη ζωή του άλλου. Έχουμε συμφωνήσει ότι εκείνη την ώρα δεν κουβεντιάζουμε ούτε για τα παιδιά, ούτε για άλλα προβλήματα, αλλά μόνο για εμάς τους δύο. Συχνά αυτό μας φέρνει πολύ κοντά, όσο κουρασμένοι κι αν είμαστε!»

Μ.Ν., 36 ετών, 2 παιδιά

 

«Περνάμε πολλές ώρες στο γραφείο και οι δύο και συνήθως τα απογεύματα τρέχουμε στα μαθήματα και στις δραστηριότητες των παιδιών, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο ελεύθερο για εμάς. Αυτό που μας αρέσει πολύ να κάνουμε, όμως, είναι να ανταλλάζουμε την ημέρα πολύ συχνά emails και επικοινωνούμε πολύ μέσω facebook. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να έρθουμε πιο κοντά και μας αρέσει πολύ! Συχνά στέλνουμε και ο ένας στον άλλο ηλεκτρονικές κάρτες ή κλείνουμε ραντεβού μέσω email!»

Τ.Σ., 34 ετών, 2 παιδιά

 

«Ο άντρας μου δουλεύει αρκετές ώρες και το απόγευμα κι εγώ έχω το μωρό, που απορροφά όλο το χρόνο μου σχεδόν όλη την ημέρα, αλλά και συχνά και τη νύχτα! Τώρα που μεγάλωσε λιγάκι και κοιμάται περισσότερο τη νύχτα, έχω κανονίσει με τη μητέρα μου και κρατάει το μωρό για ένα βράδι κάθε εβδομάδα κι εμείς βγαίνουμε αργά, για να θυμηθούμε τα παλιά!»

Α.Κ., 29 ετών, 1 παιδί

 

«Επειδή είμαστε πρωινοί τύποι και οι δύο, ξυπνάμε αρκετά νωρίτερα από τα παιδιά, τρώμε με ησυχία το πρωινό μας, συζητάμε και επικοινωνούμε. Πραγματικά, μας δίνει δύναμη για όλη τη γεμάτη μέρα που μας περιμένει και που θα είμαστε χωριστά.»

Σ.Ρ., 32 ετών, 3 παιδιά

 

«Δίνουμε το δικό μας ερωτικό ραντεβού στο σπίτι! Κοιμίζουμε τα παιδιά, κλείνουμε τις πόρτες και παίρνουμε την ενδοεπικοινωνία στο μπάνιο, όπου γεμίζουμε τη μπανιέρα με μουσική και κεράκια ή κάνουμε ντους και… άλλα!»

Κ.Κ., 30 ετών, 2 παιδιά

 

«Είχα αρχίσει να νιώθω ότι η σχέση μας τελείωσε με το σύντροφό μου όταν ήρθε το μωρό με τα ξενύχτια και την κούραση. Εγώ ήμουν σπίτι και εκείνος δεν καταλάβαινε τόσο πόσο κουραζόμουν και πόσο μου έλειπε. Μια φίλη μ ου μου έδωσε την ιδέα να του κάνω μια βραδιά-έκπληξη στο σπίτι με δείπνο, κεριά κτλ. και τελικά αυτό ήταν μια νέα αρχή για μας. Εκείνος ενθουσιάστηκε και μου είπε ότι και ο ίδιος ένιωθε πολύ παραμελημένος στη σχέση μας. Μας έκανε καλό γιατί μιλήσαμε πολύ, που δεν το κάναμε ως τότε και καταλάβαμε ότι θέλαμε τα ίδια πράγματα. Από τότε τα βάλαμε κάτω και βρήκαμε λύσεις και λίγο χρόνο για να ασχολούμαστε μόνο με μας».

Ρ.Λ., 30 ετών, 1 παιδί

 

«Όταν γεννήθηκε το πρώτο μωρό, τα πράγματα άλλαξαν πάρα πολύ για μας. Δεν το καταλάβαμε παρά όταν γεννήθηκε και το δεύτερο και αρχίσαμε πια να νιώθουμε αποξενωμένοι. Αγαπάμε και φροντίζουμε τα παιδιά μας, αλλά αρχίσαμε να προσέχουμε και ο ένας τον άλλο και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σύντροφοι. Τελευταία κάνουμε μικρές εκπλήξεις ο ένας στον άλλο και νιώθουμε πως ερωτευτήκαμε ξανά!»

Τ.Π., 36 ετών, 2 παιδιά

 

«Μια φορά στις δεκαπέντε μέρες κανονίζουμε και μας κρατάνε τον μικρό είτε οι παππούδες είτε μια κοπέλα που της έχω εμπιστοσύνη και βγαίνουμε το βράδι. Έχουμε κάνει το εξής ενδιαφέρον: εναλλάξ ο ένας κανονίζει όλα για την έξοδο, πού θα βγούμε και τι θα κάνουμε, χωρίς να το ξέρει ο άλλος. Έτσι είναι μια μικρή έκπληξη και νιώθουμε ότι φροντίζουμε ο ένας τον άλλο και να περνάμε καλά.»

Ε.Χ., 31 ετών, 1 παιδί

 

«Αφού περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, με πολλή κούραση με τα δίδυμα, καταλάβαμε ότι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για τη σχέση μας, έπρεπε να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή και να χαιρόμαστε και τα πιο απλά. Απολαμβάνουμε μαζί ακόμα και για τη μία ώρα που κοιμούνται για μεσημέρι τα παιδιά, βγάζουμε τα καλά σερβίτσια ακόμα κι αν έχουμε παραγγείλει πίτσα και ντυνόμαστε όμορφα ακόμα κι αν πάμε στον παιδότοπο για καφέ! Έτσι απολαμβάνουμε καλύτερα τη ζωή μας και τη σχέση μας και μπορέσαμε να νιώσουμε ότι δεν τελείωσαν όλα για εμάς επειδή γίναμε γονείς!»

Ι.Δ., 34 ετών, 2 παιδιά

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2011

Διαβάστε επίσης...