Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα

Η κλασική και αγαπημένη γεύση της σοκολάτας σε ένα δροσερό μους θα ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις της. Σας δίνουμε μια συνταγή για ένα πολύ... σοκολατένιο βελούδινο κέρασμα!

 

Υλικά για 6  μερίδες

  • 125 γρ.  κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα
  • 4 αυγά - χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μπράντι
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα

 

 

1. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

 

2. Χτυπήστε καλά με το μίξερ τους κρόκους και  τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφήστε να κρυώσει.

 

3. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και προσθέστε τα στο μίγμα σας, ανακατεύοντας απαλά.

 

4. Το μίγμα μπορείτε να το μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια ή μπολάκια ή σε μεγάλο γυάλινο μπολ και να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για περίπου μιάμιση με δύο ώρες.

 

5. Σερβίρετε κρύο και μπορείτε να το συνοδέψετε με λίγη κρέμα σαντιγί ή να πασπαλίσετε λίγη τρούφα. Διαφορετικά, τρίψτε λίγη κουβερτούρα στον τρίφτη για να φτιάξετε τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα.

 

 

Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε επίσης...