Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ Ξεδιψάστε τα παιδιά με γάλα

Ξεδιψάστε τα παιδιά με γάλα

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster έρχεται να υποστηρίξει ότι το γάλα είναι πιο αποδοτικός τρόπος ενυδάτωσης για τα παιδιά, ακόμη και από το νερό.

Ιδιαίτερα στον ζεστό καιρό, όταν τα παιδιά ακολουθούν έντονη σωματική δραστηριότητα σταδιακά αφυδατώνονται και χρειάζονται υγρά. Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την έρευνα υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να ενυδατωθούν τα παιδιά είναι το γάλα, καθώς περιέχει επίσης πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο και ηλεκτρολύτες. Το γάλα, προσθέτουν, μπορεί να αντικαταστήσει το νάτριο που χάνεται με τον ιδρώτα και βοηθά τον οργανισμό να συγκρατήσει τα υγρά του, ενώ ταυτόχρονα παρέχει πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για να δομήσει τους μύες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του γάλακτος το κάνουν πιο κατάλληλο για την ενυδάτωση των παιδιών από ό,τι το νερό ή τα ενεργειακά ή ισοτονικά ποτά.

Φυσικά, η αξία του νερού είναι σταθερή, αλλά η έρευνα επισημαίνει ότι τα συστατικά του γάλακτος δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα, ιδιαίτερα για παιδιά (ή ακόμη και ενήλικες) που αθλούνται ή εμπλέκονται σε έντονη σωματική δραστηριότητα, ώστε να ενυδατωθούν και ταυτόχρονα να μπορούν να έχουν σταθερή επίδοση στην άσκηση.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 21 Αυγούστου 2011

 

 

Διαβάστε επίσης...