Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD Ο Γουίνι το Αρκουδάκι σε DVD

Ο Γουίνι το Αρκουδάκι σε DVD

Ο Γουίνι, ο αξιολάτρευτος αρκούδος της Walt Disney, επιστρέφει μαζί με όλους τους αγαπημένους του φίλους στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων για μια ολοκαίνουργια τρυφερή περιπέτεια που θα ζεστάνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων σε αυτή την ταινία μεγάλου μήκους.

Όταν ο Γκαρής χάνει την ουρά του, η Κουκουβάγια στέλνει όλη την απίθανη παρέα – το Γουίνι, τον Τίγρη, το Λαγό, το Γουρουνάκι, το μικρούλη Ρο και την Κάνγκου - σε αποστολή: να βοηθήσουν τον Γκαρή να βρει μια νέα ουρά και να σώσουν τον Κρίστοφερ Ρόμπιν από τον «Γυρίντομα», ένα μυστηριώδες πλάσμα με πυκνό τρίχωμα. Τελικά η μέρα αποδεικνύεται πολύ περιπετειώδης για ένα αρκουδάκι που απλά ξεκίνησε να βρει λίγο μέλι...

Εμπνευσμένη από πέντε ιστορίες των κλασικών βιβλίων του Α.Α. Μίλνε και σχεδιασμένη με το κλασικό και αγαπημένο στυλ κινουμένων σχεδίων της Disney, που μοιάζει με ζωγραφιά στο χέρι, αυτή η ταινία θα γνωρίσει έναν από τους πιο αγαπημένους παιδικούς ήρωες όλων των εποχών στους νέους μικρούς φίλους.

 

Ας γνωρίσουμε από κοντά τον Γουίνι και την παρέα του

 

ΓΟΥΙΝΙ, ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ

Το μυαλό του «μικρό» - σύμφωνα με τον ίδιο - αλλά η λαχτάρα του για μέλι… πελώρια! Είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει μια… πατούσα βοηθείας στους φίλους του ή να μοιραστεί μαζί τους ένα βάζο μέλι, στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων. Ο Γουίνι συχνά μπλέκει με καταστάσεις που τον ξεπερνούν, τις οποίες, ωστόσο, αντιμετωπίζει πάντα με τη δέουσα στωικότητα και μια φιλοσοφία ζωής βασισμένη στις πιο απλές απολαύσεις. Αγαπημένη του ατάκα: «τι μπελάς!».

 

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ

Το μικροκαμωμένο μέλος της παρέας που φοβάται και τη… σκιά του είναι γνωστό για

την - αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους του - γενναιοδωρία του, αλλά και το αξιαγάπητό τραύλισμά του, το οποίο συνοδεύει σχεδόν κάθε του ατάκα. Ο πηγαίος φόβος του για το άγνωστο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να είναι πάντα πρόθυμος να συνεισφέρει, όσο επικίνδυνη κι αν είναι η αποστολή που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η παρέα.

 

ΤΙΓΡΗΣ

Χοροπηδώντας διαρκώς πάνω στην χαρακτηριστική ουρά του που θυμίζει σούστα, ο πάντα ενθουσιώδης Τίγρης αποτελεί προσωποποίηση του κεφιού! Παρορμητικός μέχρι παρεξηγήσεως και με έφεση στην… ακατάσχετη λογοδιάρροια, ο τιγράκος της παρέας έχει βάλει σκοπό να εμφυσήσει στους υπόλοιπους λίγη από τη ζωντάνια του. Προς το παρόν, το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να τους… γεμίσει σάλια, χάρη στο έντονο ψεύδισμά του!  

 

ΓΚΑΡΗΣ

Ο… αιώνια κατηφής γαϊδαράκος της παρέας έχει αποδεχτεί προ πολλού ότι η ζωή δεν πρόκειται να του αποφέρει τίποτα το αξιοσημείωτο και η μόνη του “διασκέδαση” περιορίζεται στο μάσημα... γαϊδουράγκαθων. Και παρότι εκτιμά τις προσπάθειες των φίλων του να του φτιάξουν τη διάθεση, ο ίδιος επιμένει να αντιμετωπίζει τα πάντα με μια παροιμιώδη απάθεια, καθώς, όπως λέει «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα…».

 

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

Η σοφία της αναμφισβήτητη, αλλά η… καυχησιά της ακόμη μεγαλύτερη! Η κουκουβάγια είναι ο “ξερόλας” της παρέας, που, στην προσπάθειά του να βοηθήσει, πολλές φορές καταλήγει σε βεβιασμένα συμπεράσματα. Το γεγονός ότι είναι σκράπας στο συλλαβισμό λέξεων, επίσης δε βοηθά και τόσο την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι συμβουλές της ενίοτε να οδηγούν την παρέα σε μπελάδες. Αλλά ποιος τους είπε να τα περιμένουν όλα από εκείνη;

 

ΛΑΓΟΣ

Ο φυσικός ηγέτης της παρέας έχει πάντα τις καλύτερες ιδέες όσον αφορά στα σχέδια που πρόκειται να καταστρώσουν, προκειμένου να βρουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Το κακό είναι πως σπανίως δέχεται υποδείξεις, ενώ είναι και ιδιαίτερα ευερέθιστος, ιδίως απέναντι στην… εκνευριστική ενεργητικότητα του Τίγρη. Εντούτοις, είναι αρκετά έξυπνος να καταλάβει ότι δουλεύοντας ως ομάδα μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

 

ΚΑΝΓΚΟΥ, Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΡΟ

Η πάντα γλυκομίλητη Κάνγκου αποτελεί την μητρική-γονική φιγούρα της παρέας, καθώς δρα με γνώμονα την κοινή λογική και ένα δυνατό αίσθημα στοργής για τους γύρω της. Για εκείνη, το καλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει κάποιος είναι «μια ζεστή αγκαλιά». Και, κατά προτίμηση, τη δική της.

 

ΡΟ, ΤΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Λάτρης της περιπέτειας, ο μικρούλης Ρο βιάζεται να μεγαλώσει, γι’ αυτό και είναι μονίμως έτοιμος να συμμετάσχει στις όποιες δραστηριότητες της παρέας. Η υπερπροστατευτική συμπεριφορά της Κάνγκου απέναντί του ενίοτε τον εκνευρίζει, ο Ρο, ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά, πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον… μάρσιπο της μαμάς!

 

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΡΟΜΠΙΝ

Το αγόρι που ζει στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του Γουίνι και εκείνος στον οποίο ο αρκούδος στρέφεται συνήθως για συμβουλές. Αν και τον αποκαλεί “ανόητο γερο-αρκούδι”, ένεκα της έφεσής του να μπλέκει σε περιπέτειες αναζητώντας την αγαπημένη του λιχουδιά, ο Κρίστοφερ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Γουίνι θα είναι πάντα εκεί για εκείνον. Όπως, βέβαια, και τα υπόλοιπα ζωάκια της καλύτερης παρέας στον κόσμο!

 

ΓΥΡΙΝΤΟΜΑΣ

Το απαίσιο και μοχθηρό αυτό πλάσμα έχει στα χέρια του τον Κρίστοφερ Ρόμπιν! Σύμφωνα με την Κουκουβάγια, ο Γυρίντομας είναι ένα γιγάντιο τριχωτό τέρας που βρωμάει και κρύβεται πίσω από τις μεγαλύτερες ατυχίες και δύσκολες στιγμές της ζωής, όπως τα σταματημένα ρολόγια, τα σπασμένα μολύβια και το χυμένο τσάι. Τελικά, υπάρχει όντως αυτό το πλάσμα;

 

 

 

Kυκλοφορεί σε DVD από τις 22/08/2011

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 29 Αυγούστου 2011