Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά 4 μυστικά για την επιδερμίδα σας

4 μυστικά για την επιδερμίδα σας

Τέσσερα κοινά μυστικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας, που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες.

 

Ενυδατική - η καλύτερη φίλη σας

Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, ακόμη και λιπαρό, χρειάζεται επαρκή ενυδάτωση.  Μετά τον καθαρισμό που σας ταιριάζει, εφαρμόστε την ενυδατική σας. Επίσης, χρησιμοποιήστε τη όταν νιώθετε το δέρμα σας να «τραβάει».

Τι προσφέρει, όμως, ένα σωστό ενυδατικό προϊόν; Προσθέτει υγρασία στο δέρμα και την «κλειδώνει», αναπληρώνοντας την υγρασία της επιδερμίδας και βοηθώντας τη να παράγει και να διατηρήσει τη δική της υγρασία.

Στο λιπαρό δέρμα, προτιμήστε ενυδατικό γαλάκτωμα αντί για κρέμα, αλλά σε καμία περίπτωση μην αμελείτε την καθημερινή ενυδάτωση, αφού το σμήγμα και το λίπος της επιδερμίδας δεν αποτελούν υγρασία.

 

Καθαρό πρόσωπο

Το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην όψη της επιδερμίδας σας. Ξεχάστε το σαπούνι που αφυδατώνει το δέρμα σας και αναζητήστε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός σας και τα γούστα σας.

Σε κάθε περίπτωση, μην καθαρίζετε το πρόσωπο περισσότερες από δύο φορές την ημέρα, γιατί θα προκαλέσετε φθορές στην προστατευτική λιπιδική μεμβράνη του δέρματός σας και θα έχετε ως αποτέλεσμα ερεθισμένο δέρμα, ξηρότητα, θαμπάδα, ξεφλούδισμα και άλλα ανεπιθύμητα.

 

Αντηλιακό - η καλύτερη αντιγήρανση

Το καλύτερο προληπτικό αντιγηραντικό μέσο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το αντηλιακό σας. Η φωτογήρανση που προκαλούν οι ηλιακές ακτίνες κάνει το δέρμα να αφυδατώνεται, να χάνει το κολλαγόνο και να αποκτά ρυτίδες. Μπορείτε να τα προλάβετε όλα αυτά με τη συστηματική χρήση του αντηλιακού προσώπου σας.

Ιδιαίτερα στα μεσογειακά κλίματα, οι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση αντηλιακού σε όλη τη διάρκεια του έτους. Για τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να αρκεστείτε σε μια ενυδατική με δείκτη SPF, ενώ το καλοκαίρι θα χρειαστείτε μεγαλύτερο δείκτη και πιθανότατα διαφορετικό προϊόν που θα επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του.

Συμβουλευτείτε, επίσης, τους δείκτες προστασίας που μπορεί να έχουν τα προϊόντα μακιγιάζ σας.

 

Το φρέσκο είναι πάντα το καλύτερο

Είτε πρόκειται για προϊόντα φροντίδας, είτε για προϊόντα μακιγιάζ, φροντίστε να είστε συνεπείς στις ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται στις συσκευασίες. Πετάξτε τις σκιές που έχετε να χρησιμοποιήσετε χρόνια και μη βάζετε στο πρόσωπό σας κρέμες ή μέικ απ που έχουν λήξει. Συνήθως στις συσκευασίες αναγράφεται ένα σήμα που υποδηλώνει ότι το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί 6 ή 12 μήνες μετά το άνοιγμα. Μη ρισκάρετε χρησιμοποιώντας τα περισσότερο.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 1 Σεπτεμβρίου 2011