Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ Απαραίτητος ο εμβολιασμός κατά της γρίπης για την πρόληψη πνευμονίας

Απαραίτητος ο εμβολιασμός κατά της γρίπης για την πρόληψη πνευμονίας

Η ανοσοποίηση μέσω των εμβολιασμών, μεταξύ των οποίων το ετήσιο εμβόλιο γρίπης, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούν τα παιδιά από την πνευμονία, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Παιδιατρική Ένωση Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής (Pediatric Infectious Diseases Society).

Οι νέες οδηγίες που αφορούν την πνευμονία της κοινότητας (CAP) σε παιδιά και μωρά, δίνουν μεγάλη έμφαση στην πρόληψη.

Κάθε χρόνο η πνευμονία οδηγεί στο θάνατο περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά μέχρι 5 ετών σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που η πνευμονία μπορεί να προκληθεί από διάφορους τύπους μικροβίων, στην περίπτωση των μωρών και των παιδιών προσχολικής ηλικίας συνήθως προέρχεται από ιό που δεν καταπολεμάται από αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά, ωστόσο, είναι απαραίτητα στην περίπτωση της βακτηριακής πνευμονίας, που είναι και ο πιο σοβαρός τύπος πνευμονίας.

Οι οδηγίες τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός κατά της γρίπης στα παιδιά από 6 μηνών και πως το εμβόλιο πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αφού η γρίπη μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή πνευμονία.

Στην περίπτωση των βρεφών κάτω των 6 μηνών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, κρίνεται απαραίτητο να εμβολιαστούν οι γονείς και όσοι φροντίζουν από κοντά το μωρό.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 2 Σεπτεμβρίου 2011

 

 

Διαβάστε επίσης...