Αρχική σελίδα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Φτιάξτε τα δικά σας «πράσινα» απορρυπαντικά

Φτιάξτε τα δικά σας «πράσινα» απορρυπαντικά

Σε αντίθεση με τα δραστικά χημικά καθαριστικά που υπάρχουν στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς τρόπους καθαρισμού, που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και δεν υστερούν καθόλου στην καθαριότητα και την απολύμανση.

 

Καθαρίστε τον φούρνο σας

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα, που θα σκορπίσετε στο δάπεδο του φούρνου. Προσθέστε λίγο νερό και αφήστε όλη τη νύχτα. Το πρωί τρίψτε με υγρό πανί.

 

Καθαρίστε τα άλατα από μαγειρικά σκεύη

Ρίξτε μέσα ζεστό νερό με λίγο ξύδι. Αφήστε αρκετές ώρες και ξεβγάλτε. Για τα ποτήρια και τα γυάλινα σκεύη προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.

 

Καθαρίστε την αποχέτευση

Πριν δοκιμάσετε δραστικά χημικά που βλάπτουν τις σωληνώσεις και το περιβάλλον, αναμίξτε σε ένα κατσαρολάκι ζεστό νερό, τρεις κουταλιές μαγειρική σόδα και τρεις κουταλιές ξύδι. Ρίξτε στην αποχέτευση και αφήστε να δράσει. Προληπτικά, τοποθετήστε φιλτράκια στις οπές.

 

Καθαρίστε το μπάνιο

Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά αποτελεσματική για τα πλακάκια και τη μπανιέρα σας, ενώ μπορείτε για τη λεκάνη να χρησιμοποιήσετε βόρακα (θα βρείτε στα φαρμακεία) και χυμό λεμονιού.

 

Κάδος απορριμμάτων

Εάν τοποθετήσετε λίγη ποσότητα στον πάτο του κάδου απορριμμάτων σας, θα έχετε μειωμένες οσμές και περισσότερη καθαριότητα.

 

 

Τα παραπάνω συστατικά μπορεί να είναι φυσικά και να μη βλάπτουν το περιβάλλον, αλλά είναι ενεργά και συχνά όξινα, που σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να εξακολουθείτε να φοράτε τα γάντια σας όταν τα χρησιμοποιείτε.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 6 Σεπτεμβρίου 2011