Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Τροφές για δυνατά και υγιή μαλλιά

Τροφές για δυνατά και υγιή μαλλιά

Πολλές φορές στο σώμα μας η λύση πρέπει να έρχεται και από μέσα. Έτσι και με την υγεία των μαλλιών, οι τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε πιο κοντά στον στόχο για πιο δυνατά, πλούσια και υγιή μαλλιά.

Κανείς δεν αμφισβητεί πως η φροντίδα των μαλλιών με το λούσιμο και τα προϊόντα περιποίησης είναι μεγάλης σημασίας για την υγεία των μαλλιών. Εάν, όμως ενισχύσετε τον οργανισμό και από μέσα, μέσω των τροφών που θα καταναλώσετε, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Όπως κάθε κύτταρο στον οργανισμό, έτσι και τα κύτταρα στις τρίχες των μαλλιών θα αναπτύσσονται πιο σωστά, όταν η διατροφή είναι κατάλληλη. Επίσης, αντί να αναζητήσετε συμπληρώματα στα φαρμακεία, αναζητήστε τα θρεπτικά συστατικά στις τροφές, που είναι και πιο οικονομική επιλογή!

Τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά σας από τις τροφές για να διατηρηθούν υγιή είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και μέταλλα, όπως ψευδάργυρος.

 

Ποιές είναι οι καλύτερες τροφές για υγιή μαλλιά;

  • Σολωμός - χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, την υψηλής αξίας πρωτεΐνη, τη βιτανίμη Β12 και τον σίδηρο.
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά - όπως μπρόκολο και σπανάκι. Εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C.
  • Ξηροί καρποί - πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, πρωτεΐνη και βιταμίνες.
  • Αυγά - περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνη Β12, πρωτεΐνη και μέταλλα.
  • Πουλερικά - παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιοθεσιμότητας σε συνδυασμό με χαμηλά ποσοστά λίπους.
  • Καρότα - άριστη πηγή βιταμίνης Α.
  • Δημητριακά ολικής άλεσης - τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως ψωμί κτλ. περιέχουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα του φλοιού του σπόρου.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών - πηγές ασβεστίου, πρωτεΐνών και βιταμινών, χωρίς μεγάλο ποσοστό λιπαρών.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών και του οργανισμού. Μη ισορροπημένη διατροφή, έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και στερητικές δίαιτες ή απότομη απώλεια βάρους μπορεί να επηρεάσουν  αρνητικά τον κύκλο ζωής της τρίχας και να βλάψουν τα μαλλιά σας.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Σεπτεμβρίου 2011

Διαβάστε επίσης...