Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μπισκότα με βρώμη και πορτοκάλι

Μπισκότα με βρώμη και πορτοκάλι

Φτιάξτε νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού, χρησιμοποιώντας επίσης αγνά και θρεπτικά υλικά, όπως νιφάδες βρώμης και καστανή ζάχαρη.

 

    Υλικά για περίπου 25 μπισκότα 

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα φυτικό βούτυρο
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/4 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

 

1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέστε λίγη-λίγη  τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα και σταδιακά προσθέστε το αυγό, τη φλούδα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού.

 

2. Προσθέστε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης,  το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και χτυπήστε σε χαμηλή έως μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

 

3. Πλάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί ή σε βουτυρωμένο ταψί.

 

4. Ψήστε τα μπισκότα στο φούρνο στους 180 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 15 λεπτά.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2011

Διαβάστε επίσης...