Αρχική σελίδα Χριστούγεννα στο Σπίτι Περάστε όμορφα οικογενειακά Χριστούγεννα!

Περάστε όμορφα οικογενειακά Χριστούγεννα!

Αυτά τα Χριστούγεννα, ελάτε πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, όπου δεν προλαβαίνουμε να δούμε αρκετά ούτε τους ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι μαζί μας, το σύντροφο, τα παιδιά μας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις γιορτές για να έρθουμε όλοι πιο κοντά.

Πώς θα μπείτε στο όμορφο εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα; Δείτε μερικές ιδέες για όλη την οικογένεια:

 

  • Στολίστε όλο το σπίτι, μικροί και μεγάλοι! Ζητήστε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και στολίστε τις παντού στο σπίτι. Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικες κατασκευές!
  • Μιλήστε για τις γιορτές, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και συζητήστε με τα παιδιά, γιατί τους αρέσουν, τι τους αρέσει πιο πολύ και πώς θα ήθελαν να περάσουν αυτές τις μέρες διακοπών.
  • Διαβάστε βιβλία για τα Χριστούγεννα, υπάρχουν πολλά γεμάτα φαντασία και χρώματα!
  • Επισκεφτείτε μια εκκλησία ή πλατεία όπου υπάρχει μεγάλη φάτνη, είναι αρκετές!
  • Φτιάξτε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα: βάλτε να παίζει στο σπίτι χριστουγεννιάτικη μουσική, θα βρείτε κάθε είδους, όπως παιδικές χορωδίες, ορχηστρική, βυζαντινή, ποπ κ.α.
  • Θυμηθείτε τα έθιμα του τόπου σας και αναβιώστε τα. Τα έθιμα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσά τους, τους βοηθούν να νιώθουν μέλη μιας ομάδας ή κοινότητας και να βιώνουν πιο τελετουργικά τις γιορτές.
  • Φτιάξτε το δικό σας «οικογενειακό» έθιμο. Μπορείτε να βρείτε μια δραστηριότητα που θα χαρακτηρίζει τη δική σας οικογένεια τις μέρες των εορτών και που κάθε χρόνο θα ανυπομονείτε να ξαναζήσετε! Ορίστε μια συγκεκριμένη μέρα που θα ασχοληθείτε και θα αφοσιωθείτε  όλα τα μέλη της οικογένειας σε αυτή τη δραστηριότητα. Μπορεί να είναι πολύ απλό, από το να ανοίξετε τα δώρα, να φτιάξετε όλοι μαζί το αγαπημένο σας γλυκό, να παίξετε όλοι ένα παιχνίδι ή να πάτε διακοπές σε ένα αγαπημένο μέρος.
  • Ζωγραφίστε σε ένα χαρτί τι σας άρεσε πιο πολύ αυτές τις γιορτές. Δείξτε στα άλλα μέλη της οικογένειας τι ζωγραφίσατε.
  • Πείτε οικογενειακά τα κάλαντα!!! Επισκεφτείτε τα σπίτια της γιαγιάς και του παππού και των κοντινών συγγενών και φίλων και πείτε τους τα κάλαντα! Σίγουρα θα τους ενθουσιάσετε! (δεν χρειάζεται να είναι πρωί πρωί την παραμονή, ούτε να περιμένετε κάτι πέρα από κέρασμα!!!!)
  • Τέλος, θυμηθείτε μαζί με τα παιδιά αγαπημένους συγγενείς και φίλους που ζουν μακριά σας και στείλτε τις ευχές σας με κάρτες, τηλέφωνο ή και email!

 

Καλές γιορτές!!!