Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο "Ο κήπος με τις 11 γάτες"

"Ο κήπος με τις 11 γάτες"

altΟ θίασος «Θέατρο του Παιδιού» παρουσιάζει φέτος το σύγχρονο και πρωτοποριακό παραμύθι του Λουτσιάνο Μοράτι "Ο κήπος με τις 11 γάτες".

Ο θίασος σε συνεργασία με τον τομέα πρόληψης Κ.Ε.Θ.ΕΑ παρουσίασε για πρώτη φορά το 2004 το παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα και ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα και διδακτική ιστορία, μέσα από την οποία σε μια διασκεδαστική περιπέτεια μπορεί να γίνει η πρώτη «κουβέντα» για να ενημερώσει τα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών για την πρόληψη της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών. Μέσα από την παράσταση, βγαίνουν μηνύματα και διδάγματα που βοηθούν τα παιδιά αυτής της τρυφερής ηλικίας να αντιμετωπίσουν φοβίες, άγχος, μοναξιά, την αδυναμία να δεχθούν μια ήττα, την μετάθεση προβλημάτων κ.λ.π.

Η παράσταση διαδραματίζεται σ’ έναν κήπο που ζουν διάφορες γάτες, μικρές και μεγάλες. Η ζωή τους κυλάει ήρεμα, γεμάτη από τραγούδια, σκανδαλιές, καβγάδες, χορούς και παιχνίδι, μέχρι την ημέρα που γνωρίζονται με την γάτα του Σιάμ, η οποία τους μοιράζει το «μαγικό φίλτρο» που υπόσχεται να τους χαρίσει την ευτυχία… Οι φιλίες δοκιμάζονται, οι ισορροπίες των σχέσεων κλονίζονται αλλά η αίσια λύση στα ψεύτικα διλήμματα που δημιούργησε η εμφάνιση της γάτας του Σιάμ, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη των χαρακτήρων.

Τις γάτες υποδύονται 7 επαγγελματίες ηθοποιοί μέλη  του Σ.Ε.Η. Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει την έγκριση του Υ.Π.Π.ΕΘ και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για την χρήση του στα σχολεία, από δασκάλους που έχουν κάνει σεμινάρια στο ΚΕΘΕΑ.

 


Συντελεστές
Σκηνοθεσία & Θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Παναγιώτης Δημουλέας
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
Κατασκευή Μάσκας: Αδελφοί Αλαφούζου


Ηθοποιοί
Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος,
Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος ,
Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας,

Κατερίνα Μπιμπή

Πληροφορίες

Ημέρα & ώρα: Κάθε Κυριακή πρωί στις 15.15 (καθημερινά για σχολεία)
Γενικό Εισιτήριο: 15 ευρώ, για οργανωμένες παραστάσεις 7 ευρώ


Θέατρο «ΑΠΟΘΗΚΗ», Σαρρή 40, Θησείο, 210 9595084, www.theatro-tou-paidiou.gr