Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών

Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών

Λατρεύετε τις μπάρες δημητριακών; Είναι το αγαπημένο σνακ για εσάς και τα παιδιά; Μπορείτε σήμερα να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών (muesli bars) με απλά υλικά στο σπίτι σας!

Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών προσαρμοσμένες στη γεύση σας χρησιμοποιώντας ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα  της αρεσκείας σας, ενώ ταυτόχρονα είστε σίγουρες ότι δεν περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά γλυκαντικά ή φυτικά έλαια  αμφιβόλου ποιότητας. Και φυσικά, είναι πολύ πιο οικονομικές!

 

     Υλικά για περίπου 25-30 μπάρες 

  • 65 γρ. μαργαρίνη
  • 160ml μέλι
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 160 γρ. σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα
  • 50 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
  • 25 γρ. σπόροι σουσάμι

 

1. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι και μετά προσθέτετε το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Αφήνετε να πάρει μια βράση και σιγοβράζετε μετά για πέντε λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.

 

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη βρώμη, το αλεύρι, το σουσάμι, τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς (που μπορεί να είναι αμύγδαλα, φιστίκια κ.α. ). Στη συνέχεια, ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύετε.

 

3. Ρίξτε το μίγμα σας σε ένα αντικολλητικό ταψί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώστε το ταψί. Χρησιμοποιήστε ταψί διαστάσεων περίπου 25x 18 εκ. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί και το πιέζετε καλά.

 

4. Ψήνετε στο  φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν ψηθεί, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Μετά το κόβετε και έχετε τις δικές σας σπιτικές μπάρες δημητριακών!

 

Συμβουλές: αντικαταστήστε το αλεύρι ολικής άλεσης με λευκό, εάν δεν έχετε. Εάν σας αρέσει η σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομματάκια κουβερτούρας στο μίγμα.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Φεβρουαρίου 2012

Διαβάστε επίσης...