Αρχική σελίδα Βιβλίο «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» από την ΕΨΥΠΕ

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» από την ΕΨΥΠΕ

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) παρουσιάζει το νέο βιβλίο «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» για παιδιά και εφήβους, με χορηγό την WIND. Τo βιβλίο, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, περιέχει τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και λύσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ήρωες του βιβλίου, θύτες και θύματα, σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από οθόνες κινητών, υπολογιστών, τάμπλετς. Παιδιά σημερινά όπως ο Κωνσταντής για τον οποίο όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που στέλνει απειλητικά μηνύματα από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, οι τρεις φίλοι Φάνης, Μάρκος, Παντελής οι οποίοι για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία στα αποδυτήρια και έστειλαν το βιντεάκι σε όλους, η Μαρία που εκφοβίζεται από την e-Μάγισσα και δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι αφού κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-εργαλείο για μεγάλα παιδιά και εφήβους, αλλά και για τα χέρια των εκπαιδευτικών/γονιών με θέμα τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, που δημιουργήθηκε με τη συμβολή βραβευμένων δημιουργών στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας και που έχει στόχο να δώσει δύναμη στον αναγνώστη για να κάνει DELETE στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν τους σκοπούς της ΕΨΥΠΕ.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη της WIND.

 

Τίτλος: Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα
Σχεδιασμός: Διατσέντα Παρίση
Έκδοση: Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.