Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών Περισσότερες φυτικές ίνες στο πιάτο του

Περισσότερες φυτικές ίνες στο πιάτο του

Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι συντελούν ιδιαίτερα στη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στον φυσικό «καθαρισμό» των πεπτικών οδών. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και της όρεξης και ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και τη γλυκόζη στον οργανισμό, θέτοντας τη βάση για καλή υγεία από την παιδική ηλικία.

Η μειωμένη πρόσληψη φυτικών ινών οδηγεί εκτός των άλλων σε δυσκοιλιότητα, κατάσταση που ταλαιπωρεί αρκετά παιδιά περιστασιακά.

Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας λαμβάνει την επαρκή ποσότητα φυτικών ινών καθημερινά, μπορείτε να εμπλουτίσετε έξυπνα τα γεύματα και τα σνακ του με συγκεκριμένες τροφές

Πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν και το καλύτερο είναι να καταναλώνονται ωμά, μπορείτε να τα κάνετε πιο ελκυστικά, φτιάχνοντας φρουτοσαλάτες με μέλι και ξηρούς καρπούς ή ενσωματώνοντάς τα διακριτικά στα υπόλοιπα φαγητά. Δοκιμάστε να ψήσετε τα μήλα στο φούρνο και να τα πασπαλίσετε με κανέλα και μέλι, ενώ για τα λαχανικά επιλέξτε το βράσιμο που τα κάνει πιο μαλακά και προσθέστε τα σε σούπες και πίτες.

Οι φυτικές ίνες, επίσης, διατηρούνται στο μπλέντερ (όχι στον αποχυμωτή) και μπορείτε να δοκιμάσετε άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών για ένα smoothie, ενώ μπορείτε να προσθέσετε γάλα ή γιαούρτι και μέλι για πιο γλυκιά γεύση.

Αφαιρέστε από τη λίστα με τα ψώνια σας τα προϊόντα με λευκό αλεύρι και αντικαταστήστε τα με ολικής άλεσης, θα βρείτε ψωμί, ζυμαρικά κτλ. και προτιμήστε αναποφλοίωτο ρύζι. Εισάγετε γεύματα με δημητριακά, όπως βρώμη, που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Από τη δύσκολη θέση μπορούν να σας βγάλουν και τα εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες τρόφιμα, όπως πολλά είδη δημητριακών.

Σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών περιέχουν και τα όσπρια, που δεν θα πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των παιδιών.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι υψηλό ποσοστό φυτικών ινών περιέχουν οι ξηροί καρποί, αλλά και το αγαπημένο των παιδιών ποπ-κορν!

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2012