Αρχική σελίδα Παιδικό Θέατρο «Γιαπωνέζικοι Κήποι» - ξανά από τις 22 Απριλίου

«Γιαπωνέζικοι Κήποι» - ξανά από τις 22 Απριλίου

Η επιτυχημένη συμμετοχική διαδραστική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι» επιστρέφουν ξανά από την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 για 12 παραστάσεις!

Ο Σίρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, κάνει ένα ταξίδι, όπου γνωρίζει νέα τοπία, εικόνες και ήχους που τον συναρπάζουν. Λουλούδια, νούφαρα, κελάιδισμα πουλιών, η γέφυρα με τους ήχους, όλα αυτά είναι νέες εμπειρίες, τις οποίες ο Σίρο, όταν γυρίσει από το ταξίδι του, θέλει να γνωρίσει στους φίλους του, τους θεατές.

Οι θεατές στην παράσταση αυτή, κάθονται σε καθίσματα γύρω από το «μαγικό χαλί» στο οποίο εκτυλίσσεται όλη η θεατρική δράση. Μόλις ο Σίρο τελειώσει το δικό του ταξίδι, καλεί τους θεατές να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν με το μαγευτικό αυτό σκηνικό, που δημιουργείται από το πάντρεμα της νέας τεχνολογίας με τη θεατρική τέχνη, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.Το «μαγικό χαλί», που είναι στην πραγματικότητα ένα δάπεδο με αισθητήρες, και το οπτικοακουστικό θέαμα με ήχους και προβολή εικόνων συναρπάζουν τα παιδιά, τα οποία με το κάλεσμα του Σίρο θα το ανακαλύψουν για να μεταφερθούν κι εκείνα σε σκηνικά της φύσης και θα αποτελέσουν τα ίδια μέρος της θεατρικής δράσης. Το κάθε παιδί θα βάλει τη δική του πινελιά στην παράσταση και θα εκφραστεί μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, την εικόνα και τον ήχο.

 

Ο μεγάλος βαθμός συμμετοχής του παιδιού-θεατή, η νέα τεχνολογία, σε συνδυασμό με τη θεατρικότητα και την εικαστικότητα, αποτελούν τα πολύ καινοτόμα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία της παράστασης, που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά.

 

Ημέρα & Ώρα: κάθε Κυριακή 11.30 πμ  &  3.00 μμ - (από 22 Απριλίου έως 27 Μαΐου 2012)

Γενική είσοδος: 10€

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" , Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. ταμείου: 210 5125600