Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Ιδέες για δροσερό καλοκαιρινό πρωινό

Ιδέες για δροσερό καλοκαιρινό πρωινό

Οι ιδέες που θα διαβάσετε παρακάτω για το πρωινό σας είναι θρεπτικές και χορταστικές, αφού παρέχουν άφθονες βιταμίνες, υδατάνθρακές για ενέργεια και πρωτεΐνες, αλλά κυρίως δροσιστικές, ώστε να είναι λαχταριστές και ταυτόχρονα να σας δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε τις δραστήριες καλοκαιρινές ημέρες σας. Και το καλύτερο, είναι κατάλληλες για όλη την οικογένεια και προσαρμόζονται στις αγαπημένες γεύσεις των παιδιών.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς και του καινούριου! Δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου κάθε πρωί κι έτσι μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δοκιμάσετε την ετοιμασία νέων γευμάτων για πρωινό, αφήνοντας τα παιδιά να το απολαύσουν με την ησυχία τους και ταυτόχρονα να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που τους χρειάζονται τις δραστήριες ημέρες του καλοκαιριού. Αφήστε πίσω το πρωινό που τρώγατε κάθε μέρα όλο το χρόνο και δοκιμάστε νέες γεύσεις, που θα εκπλήξουν τα παιδιά σας!

 

Κοκτέιλ γιαουρτιού με φρούτα

Βάλτε σε ένα μικρό μπολ ή κούπα μέχρι τη μέση κρύο γιαούρτι ή τυρί κότατζ και από πάνω γεμίστε το με κύβους από ανανά ή μπανάνα ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας. Πασπαλίστε με λίγο κουάκερ και μέλι ή τριμμένο μπισκότο.

 

Βάφλες με φρούτα

Φτιάξτε βάφλες στη βαφλιέρα ή αγοράστε έτοιμες. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα, μέλι και λίγο γιαούρτι, εάν θέλετε. Δοκιμάστε επίσης να βάλετε λεπτές φέτες μήλου με μέλι και κανέλα ή την αγαπημένη σας μαρμελάδα.

 

Σάντουιτς με φέτα, ντομάτα και ρίγανη

 Για ένα χορταστικό πρωινό, δοκιμάστε σε ένα ψωμάκι τυρί φέτα, ντομάτα και ρίγανη, προσθέτοντας εάν θέλετε και μια φέτα γαλοπούλα. Χρησιμοποιήστε μπαγκέτα ή ψωμάκι τζιαπάτα, κατά προτίμηση ολικής άλεσης.

 

Smoothie με γάλα και φρούτα

Χτυπήστε στο μπλέντερ 2/3 κούπας γάλα και 1/3 κούπας ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γιαούρτι και αν θέλετε προσθέστε λίγο μέλι.

 

Μιλκ σέικ

Ένα κρύο μιλκ σέικ σπάνια αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, μικρό ή μεγάλο! Δοκιμάστε να χτυπήσετε στο μπλέντερ μισό ποτήρι γάλα, μια κουταλιά παγωτό σοκολάτα και αν θέλετε λίγα κομμάτια μπανάνας.

 

Διαβάστε επίσης...