Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Πώς να ενθαρρύνετε το διάβασμα βιβλίων το καλοκαίρι

Πώς να ενθαρρύνετε το διάβασμα βιβλίων το καλοκαίρι

Το διάβασμα βιβλίων μπορεί να είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή απασχόληση τις ώρες που το παιδί θέλει να ξεκουραστεί ανάμεσα στις έντονες δραστηριότητές του ή πριν τον ύπνο, ενώ ταυτόχρονα θα το βοηθήσει να διατηρήσει τις ικανότητές του στην ανάγνωση και τη γλώσσα γενικότερα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Το διάβασμα βιβλίων αφορά κάθε ηλικία και ιδιαίτερα στο μεγάλο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών βοηθά πολύ να διατηρήσει το παιδί την ευχέρεια στην ανάγνωση, ενώ θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Υπάρχουν τρόποι για να γίνει αρκετά διασκεδαστικό το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, ακόμη και το καλοκαίρι, και επίσης ένα βιβλίο μπορεί να είναι η αρχή και η αφορμή για πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, παιχνίδια, διαγωνισμοί κ.α.

 

Δείτε πώς:

  • Χαρίστε του ένα βιβλίο σύμφωνα με τα γούστα και την ηλικία του ή με καλοκαιρινό θέμα.
  • Διαβάστε στα παιδιά εσείς δυνατά και παραστατικά. Σε ορισμένα σημεία κάντε παύσεις και ζητήστε τους να προβλέψουν τη συνέχεια της ιστορίας.
  • Πείτε τους να ζωγραφίσουν αυτά που διάβασαν.
  • Προτείνετε στα παιδιά να παίρνουν μαζί στις εκδρομές τους και ένα βιβλίο.
  • Κάντε διαγωνισμό παραμυθιού, ο καθένας θα γράψει το δικό του παραμύθι (π.χ. μέχρι μία σελίδα) και διαβάστε τα όλα και ψηφίστε για να βραβευτεί το καλύτερο!
  • Δημιουργήστε μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη για να μπορούν τα παιδιά και οι φίλοι τους να ανταλλάξουν τα βιβλία τους.
  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ετοιμάσουν μια μικρή θεατρική παράσταση, παίζοντας την υπόθεση από ένα βιβλίο που διάβασαν!

Διαβάστε επίσης...