Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μπισκότα με κανέλα

Μπισκότα με κανέλα

Μυρωδάτα μπισκότα με άρωμα κανέλας θα μοσχομυρίσει το σπίτι μόλις ψήσετε στο φούρνο τα μπισκότα με αυτή τη συνταγή μας!

 

      Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
     

Μίγμα ζάχαρης και κανέλας:

  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη
     



1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια ρίξτε το αυγό και τη βανίλια.


2. Αναμίξτε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι και προσθέστε τα στο μίγμα του βουτύρου και της ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά το μίγμα.


3. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

4. Βγάλτε το μίγμα από το ψυγείο και πλάστε μικρές μπαλίτσες, πιέστε ελαφρώς από επάνω και πασπαλίστε με το μίγμα ζάχαρης και κανέλας.

 

5. Βάλτε τα μπισκότα σε ταψί που θα έχετε βουτυρώσει ή θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.

 

6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα άκρα τους. Αφού ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε επίσης...