Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ανοιξιάτικα λαχανικά
Χορταστικά ζυμαρικά ολικής άλεσης με δροσερά και θρεπτικά ανοιξιάτικα λαχανικά στο πιάτο σας με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά
- 2 κούπες ζυμαρικά ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κούπες ρόκα
- τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
1. Επιλέξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης της αρεσκείας σας, π.χ. πέννες ή βίδες κτλ. Βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήστε τα στην άκρη.
2. Κόψτε τα σπαράγγια σε κομμάτια με μήκος περίπου 3 εκατοστά. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα σπαράγγια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 4 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τα ζυμαρικά, τη ρόκα και αλατοπιπερώνετε.
3. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα! Τα ανοιξιάτικα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα!
Ημερ/νία δημοσίευσης: 19/3/2013
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|
Διαβάστε επίσης...