Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Πατάτες με σπανάκι και ζαμπόν στο φούρνο

Πατάτες με σπανάκι και ζαμπόν στο φούρνο

Νόστιμο και χορταστικό πιάτο στο φούρνο για όλη την οικογένεια που συνδυάζει πατάτες, σπανάκι, ζαμπόν και τυρί. Χορταστικό και πλήρες, αφού περιλαμβάνει λαχανικά, άμυλο και ζωική πρωτεΐνη.

 

    Υλικά για 6 μερίδες

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 300 γρ. σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή άλλο της αρεσκείας σας
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος

 

1. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Βουτυρώστε ένα ταψί και θερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

2. Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι και το ζαμπόν.

3. Στο ταψί σας, αρχίστε να στρώνετε τα υλικά. Ξεκινήστε με μία στρώση πατάτες, μετά το ζαμπόν και το κρεμμύδι, μετά το σπανάκι και τέλος το τυρί. Στο τέλος, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος.

4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, αφού καλύψετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή κατάλληλο υλικό και στη συνέχεια για άλλη μισή ώρα αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει φουσκάλες και ροδίζει. (Προσοχή! Προσαρμόστε τον χρόνο ψησίματος στον δικό σας φούρνο.)

 

Συμβουλή: Αντί για ζαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάριζα ή μπέικον για πιο πλούσια γεύση.

Διαβάστε επίσης...