Αρχική σελίδα Διαγωνισμοί Παλαιότεροι Διαγωνισμός για 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;"

Διαγωνισμός για 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;"

Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;" για το Σάββατο 27 Απριλίου 2013.

Το "Κάστρο" είναι μια παράσταση για τα παιδιά και για το παιδί που βρίσκεται μέσα μας. Παίζεται φέτος για 2η χρονιά σε νέα εκδοχή με τη σκηνοθετική και χορογραφική ματιά της Μάρθας Κλούκινα με την ομάδα "Θέατρο Ρετρό".

Το έργο «Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;» είναι βασισμένο σε Νορβηγικό μύθο και παρακολουθεί τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του, με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ’ την πείνα της φτωχής οικογένειας της. Τα πράγματα όμως στη ζωή - όπως και στο παραμύθι μας - δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος, έχει ένα μυστικό που εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν και οι δύο μεγάλο κακό.

Ένα δώρο της μητέρας της όμως που θέλει να την προστατεύσει θα την οδηγήσει στο να κάνει ένα λάθος, τις συνέπειες του οποίου θα πρέπει να δείτε την παράσταση μας για ν’ ανακαλύψετε.

Μια παράσταση που μιλά για την αγάπη που είναι δεσμός και όχι δεσμά,για το πως συγχωρούμε ο ένας τον άλλον και για το πως δύο αγαπημένοι έρχονται κοντά, υπερβαίνουν τα όρια τους, κατακτούν το δικό τους 'κάστρο' για να ζήσουν το δικό τους 'για  πάντα'!

 

Οι νικητές:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΛΟΥΦΑΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΧΟΥΝΤΡΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΙΠΕΡΓΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 
Συλληψη ιδέας -  Αγγελική Φράγκου, Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Συγγραφή-Διασκευή Κειμένου -  Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία - Χορογραφία– Μάρθα Κλουκίνα
Επιμέλεια Μουσικής – Μάρθα Κλουκίνα - Δημήτρης Κατσιμίρης
Σκηνικά-Κοστούμια – Άννα Μαγουλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμού-Παύλος Μαυρίδης
Σχεδιασμός γραφικών- Νίκος Βουρλιώτης
Παραγωγή- Ομάδα ''Θέατρο Ρετρό''- Αγγελική Φράγκου
 
ΠΑΙΖΟΥΝ
 
Δημήτρης Κατσιμίρης, Αγγελική Φράγκου, Μαρία Ψαθά
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 
Χώρος: Θέατρο "Εν Αθήναις", Ιάκχου 19, Γκάζι, κρατήσεις στο 6983434636
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 17.30
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Απευθύνεται σε ηλικίες 4-12 ετών
 
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΤΡΟ»
 
Η Ομάδα ''Θέατρο Ρετρό'' ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 με κύριο σκοπό να κάνει θέατρο για το παιδί και το παιδί μέσα μας.
Πήρε το όνομα της από το απεσπασμένο α' συνθετικό της γαλλικής λέξης 'retrospectif' που σημαίνει 'αναδρομικός'. Η ακριβής σημασία της λέξης 'αναδρομικός' είναι -αυτός που γίνεται στο παρόν και αναφέρεται στο παρελθόν-. Η σημασία της λέξης συνδέεται με το μοτίβο και κύριο σκοπό της ομάδας. Ο -ενήλικας- που είμαστε (παρόν) που προσδιορίζεται και φέρει μέσα του το -παιδί- που ήμασταν (παρελθόν).
Η Ομάδα ''Θέατρο Ρετρό'' έχει υιοθετήσει κώδικες εξίσου αναγνωρίσιμους, τόσο από τα παιδιά όσο κι από το ενήλικο κοινό και έτσι στοχεύει στη διηλικιακή
κατεύθυνση του όλου εγχειρήματος. Η ομάδα αναζητά μύθους ανα τον κόσμο οι οποίοι να έχουν τη βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς , όπως συμβαίνει με το Νορβηγικό μύθο 'Ανατολικά του ήλιου δυτικά της σελήνης', θέλοντας να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη διαπολιτισμική επαφή των λαών. Μέσα στους στόχους της ομάδας είναι να φτιάχνει παραστάσεις που να μπορούν να 'ταξιδεύουν'. Με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόπους. Είτε είναι κοντά,είτε μακρυά. Είτε πρέπει να πάρεις το τρένο, είτε το αεροπλάνο. 
Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της ομάδας ''Θέατρο Ρετρό'' ( Αγγελική Φράγκου ηθοποιός-εμψυχώτρια θ.π., Μαργαρίτα Κυραγιάννη νηπιαγωγός-συγγραφέας, Άννα Μαγουλιώτη θεατρολόγος-γλύπτρια) εκτός από την αγάπη τους και τις γνώσεις τους για την ουσιαστική ψυχαγωγία των παιδιών μοιράζονται το όραμα  για μια σειρά παραστάσεων στη διάρκεια των οποίων τα μάτια των ενήλικων θεατών θα εξομοιώνονται με τα μάτια των παιδιών.