Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Κουλουράκια με καρότο

Κουλουράκια με καρότο

Δοκιμάστε αυτά τα τραγανά και νόστιμα κουλουράκια με καρότο και αγνό ελαιόλαδο. Ιδανικά για σνακ ή για συνοδευτικό στον καφέ σας!

 

             Υλικά

 

  • 200 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2-3 καρότα τριμμένα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • νερό – όσο χρειαστεί (περίπου 50 γρ.)

 

 

Σε βαθύ μπολ ανακατέψτε τα δύο είδη αλευριού, ρίξτε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μέλι. Τρίψτε τα καρότα ψιλοκομμένα στον τρίφτη ή στο multiκαι ρίξτε τα κι εκείνα μέσα.

Ζυμώστε λίγο τα υλικά με το χέρι και μετά ρίξτε λίγο νερό, ζυμώστε και δείτε εάν χρειάζεται περισσότερο.

Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη, η οποία δεν θα είναι πολύ ελαστική, αφήστε τη να ωριμάσει για 20-30 λεπτά σκεπάζοντας το μπολ με μεμβράνη.

Στη συνέχεια πλάθετε τα κουλουράκια και τα βάζετε στο ταψί, στη μεσαία σχάρα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Εάν τα θέλετε πιο τραγανά, αφήστε τα μέσα στο φούρνο για λίγο ακόμη, αφού τον σβήσετε.

Οι παρααπάνω ποσότητες δίνουν ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

 

Συμβουλή: Προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο και ανάλογα με το όσο τραγανά θέλετε τα κουλουράκια σας!

Διαβάστε επίσης...