Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές Φράουλες – ένας καλοκαιρινός διατροφικός θησαυρός

Φράουλες – ένας καλοκαιρινός διατροφικός θησαυρός

Από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών, οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος της άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού, μοσχοβολούν και με το λαχταριστό κόκκινο χρώμα τους περιμένουν να τις απολαύσουμε!

 

Θρεπτική αξία

Οι φράουλες είναι ένας καρπός που περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, φυτοχημικά συστατικά, κάλιο, φολικό οξύ (βιταμίνη του συμπλέγματος Β) και φυτικές ίνες. Έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους. Θεωρείται, επίσης, ότι έχουν αντικαρκινική δράση, ότι προστατεύουν από κακή χοληστερίνη και φλεγμονές και βοηθούν την υγεία των ματιών.

 

Τρόποι για να τις απολαύσετε

Τις φράουλες μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες ή με σαντιγί, ζάχαρη, σοκολάτα ή να τις χρησιμοποιήσουμε σε λαχταριστά smoothies ή ως γέμιση σε κρέπες ή κέικ ή ταρτες. Κάνουν εξαιρετική μαρμελάδα, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και δροσερή γρανίτα. Δοκιμάστε, επίσης, να λιώσετε κουβερτούρα και να τις βουτήξετε μέσα! Βάλτε μετά στο ψυγείο για να πήξει η σοκολάτα και μετά από λίγο απολαύστε τις!

 

Σημειώστε ότι επειδή οι φράουλες είναι ευαίσθητες και μπορεί να αλλοιωθούν μέσα σε μερικές ώρες, καλό είναι να φυλάσσονται στο ψυγείο. Επίσης, σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία.

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15/6/2013

Διαβάστε επίσης...