Αρχική σελίδα Διαγωνισμοί Παλαιότεροι Διαγωνισμός για 3 βιβλία "Ιστορίες για παιδιά και τους γονείς τους"

Διαγωνισμός για 3 βιβλία "Ιστορίες για παιδιά και τους γονείς τους"

Το mamakid.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εν πλω σας προσφέρουν 3 βιβλία με τίτλο "Ιστορίες για παιδιά και τους γονείς τους".

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία φαινομενικά απλά παραμύθια που απευθύνονται στα παιδιά για να διαβαστούν μαζί με τους γονείς τους. Τα παραμύθια της Άνθιας Ναυρίδη, εικονογραφημένα από την Σμαράγδα Ναυρίδη, ανταποκρίνονται στα αναπτυξιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά (αλλά και οι γονείς τους) καθώς μεγαλώνουν.  

Με τον τρόπο αυτό αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους ίδιους τους γονείς, όσο και για τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης και της παιδοψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

 

‘Υποθέτω ότι όλοι έχουμε αναρωτηθεί, ως γονείς, ή ως ενήλικες που κάποτε υπήρξαμε παιδιά, γιατί είναι σημαντικά τα παραμύθια, γιατί αρέσουν στα παιδιά, τι βρίσκουν σ’ αυτά;

Τα παιδιά μάς ζητούν να τους λέμε ιστορίες, αληθινές ή φανταστικές, να τους διαβάζουμε παραμύθια. Κάποιες φορές μάλιστα ζητούν επίμονα να ακούσουν το ίδιο παραμύθι πάλι και πάλι, με τα ίδια λόγια, χωρίς διαφοροποιήσεις, χωρίς συντομεύσεις.’

Από τον πρόλογο της Έφης Λάγιου-Λιγνού MPsychPsych
Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων,
Επόπτρια κλινικού έργου
Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
 
 
O διαγωνισμός ολοκληρώθηκε! Οι νικητές:
ΕΦΗ ΤΖΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΛΟΥΚΙΔΟΥ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΑΛΑΜΑΡΑ
 
 
 
 
Ημερ/νία δημοσίευσης: 18/12/2013