Αρχική σελίδα Διαγωνισμοί Διαγωνισμός για 3 διπλές προσκλήσεις "Ο μισοκοκοράκος"

Διαγωνισμός για 3 διπλές προσκλήσεις "Ο μισοκοκοράκος"

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την κουκλοθεατρική παράσταση "Ο μισοκοκοράκος" για την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015!

Το παραμύθι «ο μισοκοκοράκος» είναι ένα λαικό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας. Αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν.

Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του…

Η ιστορία «ο μισοκοκοράκος» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα.  Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

 

Κουκλοπαίκτες:Θοδωρής Κορόζης, Ελευθερία Φουρναράκου, Μαιρηβή Γεωργιάδου
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Φωτισμοί, τεχνική Επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Μουσική: George Enescu
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Παυλάκος
Φωτογραφία: Τόλης Μαστρόκαλος
Διάρκεια: 60’

 

Η παράσταση παίζεται μόνο για τις δύο Κυριακές 11 & 18 Ιανουαρίου 2015  στις 12 το μεσημέρι  και προσφέρεται σε όλους ειδική τιμή εισιτηρίου7 ευρώ αντί 10 ευρώ (για όσους δεν κερδίσουν στον διαγωνισμό μας!).

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6942 420062

 

Θέατρο "Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, τηλ.: 210 5222181 - 6942420062, www.mairivi.gr

 

Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε! Οι νικητές:

ΑΡΓΥΡΩ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΡΡΙΑ
ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 13/1/2015