Αρχική σελίδα Νεογέννητο Tips για νέες μαμάδες μετά τη γέννα!

Tips για νέες μαμάδες μετά τη γέννα!

Μετά τι γέννα… τι; Το μωράκι σας έφτασε και η ζωή σας έγινε τόσο διαφορετική! Τόσα νέα συναισθήματα και τόση φροντίδα για το μικρό πλασματάκι. Όμως, μην ξεχνάτε στον ελάχιστο χρόνο που έχετε ότι καλό είναι να μην αμελήσετε και τις δικές σας ανάγκες! Διαβάστε tips για να είναι η ζωή η δική σας και του μωρού σας άνετη, όμορφη και διασκεδαστική!

 

Χαλαρώστε!

Απολαύστε όσο μπορείτε τις πρώτες μέρες και εβδομάδες του μωρού σας, χωρίς περιττές έγνοιες. Δεν έχει σημασία τι λέει η ζυγαριά, πότε θα χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Ιδιαίτερα εάν θηλάζετε, είναι πολύ σημαντικό να τρέφεστε σωστά χωρίς να στερείστε θερμίδες. Δεν πειράζει και τόσο εάν το μεγαλύτερο παιδί σας πήγε λίγο πιο αργά για ύπνο ή εάν δεν πήρατε τηλέφωνο τη φίλη που γιόρταζε ή εάν το σπίτι δεν είναι πια τόσο τακτοποιημένο. Με τόσο φορτωμένες υποχρεώσεις που δημιουργεί η φροντίδα ενός βρέφους, καλύτερα να αφήσετε τα άγχη και τις έγνοιες για πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία για λίγο αργότερα και φυσικά οι φίλοι σας θα δείξουν κατανόηση!

 

Ντυθείτε άνετα!

Σε συνέχεια της χαλάρωσης, της άνεσης και του ότι δεν θα πρέπει να σας αγχώνει το σώμα σας (δώστε του λίγες εβδομάδες χρόνο και φροντίδα και θα επανέλθει σταδιακά!) δοκιμάστε άνετα και φαρδιά ρούχα και χαρίστε στον εαυτό σας λίγη ελευθερία. Μάξι φούστες ή φόρμες είναι ό,τι πρέπει, ενώ για πιο κρύο καιρό δοκιμάστε ένα κολάν με φαρδιά μπλουζόφουστα από πάνω. Είναι ευκολοφόρετα, άνετα και κρύβουν και τα τυχόν κιλάκια της εγκυμοσύνης!

 

Φτιάξτε μια τσάντα με τα απαραίτητα

Μια τσάντα-αλλαξιέρα με μικρές ποσότητες από τα απαραίτητα της φροντίδας του μωρού όλα μαζί συγκεντρωμένα θα σας λύσει τα χέρια. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να την πάρετε μαζί σας είτε σε επίσκεψη, είτε στη βόλτα, είτε ακόμη και μέσα στο σπίτι. Βάλτε μέσα 3-4 πάνες, ένα μικρό βαζάκι κρέμα, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, πιπίλα, μια μικρή κουβερτούλα, πετσετούλα κτλ. και ελέγχετε συχνά ότι ανανεώνετε ό,τι καταναλώνεται.

 

Βγάλτε μερικές φωτογραφίες

Αυτές οι μέρες θα περάσουν τόσο γρήγορα και το μικρό σας θα μεγαλώσει σε χρόνο που δεν θα το καταλάβετε! Μια μέρα που θα είστε ξεκούραστη, βγάλτε φωτογραφίες που θα αποτυπώνουν μια απλή καθημερινή μέρα σας, με τις ρουτίνες, την καθημερινή φροντίδα και επαφή με το μωρό σας και αργότερα θα νιώθετε υπέροχα που θα έχετε αιχμαλωτίσει αυτές τις απλές καθημερινές στιγμές, γιατί η ομορφιά είναι στην καθημερινότητα! Μπορείτε να τις κάνετε ένα μικρό άλμπουμ ή να χρησιμοποιήσετε πολλές από τις εφαρμογές που θα βρείτε στο διαδίκτυο για να τις στήσετε όπως θέλετε και να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια!

 

Φροντίστε το σώμα σας

Τρώτε καλά, πίνετε πολλά υγρά, ιδιαίτερα εάν θηλάζετε και κοιμηθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε… ή σας αφήνουν! Ο οργανισμός σας θέλει σχεδόν 9 μήνες να επανέλθει και οι ορμόνες σας ακόμη  βρίσκονται σε ανισορροπία. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και ό,τι νιώθετε πως του χρειάζεται. Κάντε καλές και υγιεινές διατροφικές επιλογές, ξεχάστε τις καταχρήσεις και την κούραση και περιορίστε τις δουλειές στα απολύτως απαραίτητα. Ενυδατώστε το δέρμα σας στην κοιλιά και φροντίστε το πρόσωπό σας, ώστε οι μαύροι κύκλοι και η θαμπή επιδερμίδα που ίσως αποκτήσατε από το ξενύχτι να γίνουν σύντομα παρελθόν!

 

Ζητήστε βοήθεια

Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια για οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κατανοούν πόσο απαιτητικός είναι ο ρόλος μιας νέας μητέρας και πόσο πρέπει να αφοσιωθεί στο βρέφος της. Ξεκινώντας φυσικά από το σύντροφό σας, τη στενή οικογένεια, και μετά τους φίλους, ζητήστε βοήθεια σε οτιδήποτε χρειαστείτε, από το να έχουν το νου τους στο μωρό για να κοιμηθείτε λίγο (ή να πάτε μια βόλτα εάν αυτό έχετε ανάγκη!), μέχρι κάποιες δουλειές στο σπίτι ή εξωτερικές, ένα φαγητό ή μια εξυπηρέτηση. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια και από έναν ειδικό, εάν νιώθετε ότι έχετε εντάσεις ή συναισθήματα που θέλετε να μοιραστείτε ή σας αναστατώνουν. Είναι φυσιολογικό ο νέος ρόλος να φέρνει μαζί του πολλές ανακατατάξεις μέσα σας και γιατί να μην τις συζητήσετε με κάποιον;

 

Απολαύστε τη μητρότητα

Νιώστε περήφανη και τυχερή για την εμπειρία που βιώσατε ως τώρα, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το νέο σας μωράκι. Επαινέστε τον εαυτό σας, αγαπήστε τον και εμπιστευτείτε του τον νέο σας ρόλο και τη φροντίδα και την αγάπη προς το μωρό σας. Μην προσπαθείτε να είστε τέλεια μαμά, απλώς κάντε ό,τι μπορείτε και όπως το λέει η καρδιά σας. Μην αφήσετε τα άγχη και τις υψηλές απαιτήσεις να σκιάσουν τις χαρές της μητρότητας και να αλλοιώσουν τη ζωή σας.

 

Απολαύστε τη συντροφικότητα

Το ότι γίνατε μαμά δε σημαίνει ότι πάψατε να είστε σύντροφος και γυναίκα πριν από όλα. Όλα από εκεί δεν ξεκίνησαν; Μην ξεχνάτε εντελώς και τους άλλους ρόλου σας και μην αφήσετε και τους άλλους να τους ξεχνούν. Βρείτε, έστω και 5 λεπτά τη μέρα, να βρεθείτε οι δυο σας με το σύντροφό σας σε μια δυαδική επικοινωνία, ακόμη κι αν απλώς χαλαρώσετε αγκαλιασμένοι.

 

 

 

Διαβάστε επίσης...