Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Καλοκαιρινά Camp 2015 Καλοκαιρινές δράσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Καλοκαιρινές δράσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Οι καλοκαιρινοί κύκλοι εργαστηρίων για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη περιλαμβάνουν κατασκευές, ζωγραφική, δημιουργία και πολλή φαντασία! Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα που προσφέρονται για τα παιδιά.

 

Το Αrkki (school of Architecture for children and youth),το αγαπημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής έρχεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι και μετά από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, για να μάθει στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές , να αναπτύσσουν τη φαντασία, τα ταλέντα , τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση τους.

Έτσι , από τις 22 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου , ξεκινούν οι νέοι καλοκαιρινοί κύκλοι με εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, 6 έως 12 ετών, για μία ακόμη φορά. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

 

A΄ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 22/06: Πελώριοι Πύργοι

Τετάρτη 24/06 :Πήλινα Φαναράκια

 

Β΄ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 29/6: Σκοτεινό δωμάτιο1

Τετάρτη  1/07: Σκοτεινό δωμάτιο2

 

Γ΄ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 6/07: Γλυκιά Αρχιτεκτονική

Τετάρτη 8/07: Φωλιές Ζώων

 

Δ΄ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 13/07: Το σπίτι των συναισθημάτων

Τετάρτη 15/07: Λαβύρινθος

 

Ώρα: 11.00-13.00

Kόστος συμμετοχής ανά κύκλο 40ευρώ

 

Ζωγραφικές Αποτυπώσεις του Καλοκαιριού

Λίγο πριν αρχίσουν οι βουτιές στο νερό ή παράλληλα με αυτές, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη βουτάμε στα χρώματα του ζωγράφου και δημιουργούμε έργα εμπνευσμένα από αποτυπώσεις του καλοκαιριού και διάφορων θεμάτων που «μυρίζουν» καλοκαίρι, από την ιστορία της Ελληνικής και ξένης ζωγραφικής! Για παιδιά 6 έως 12 ετών.

 

Α’ Κύκλος: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Ζωγραφίζουμε καλοκαιρινά θέματα μέσα από μια θεματογραφία Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, που έχουν εμπνευστεί από το καλοκαίρι, νεκρές φύσεις (φρούτα) και τα καλοκαιρινά τοπία (εξοχές, θαλασσογραφίες). Με τον ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

Δευτέρα 22/6/2015 και Τετάρτη 24/6/2015  

 

Β’ Κύκλος: ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ

Με αφορμή την έκθεση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη ανακαλύπτουμε το καλοκαίρι μέσα στα ζεστά χρώματά του και φτιάχνουμε ένα έργο που να συμβολίζει το καλοκαίρι. Με τον ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

Δευτέρα 29/6/2015 και Τετάρτη 1/7/2015  

 

Γ’ Κύκλος: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

Πώς το καλοκαίρι έγινε ο απόλυτος σύμμαχος του Μοντερνισμού. Η επαφή του ζωγράφου με την ύπαιθρο στη Νότια Γαλλία, άλλαξε την ιστορία της ζωγραφικής. Μια εισαγωγή στον Ιμπρεσιονισμό. Με τον ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

Δευτέρα 6/7/15 και Τετάρτη 8/7/2015   

 

Δ’ Κύκλος: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Τα Ελληνικά νησιά μέσα από τα μάτια μοντέρνων ζωγράφων. Τα ξακουστότερα καλοκαιρινά τοπία του κόσμου αποτελούν εδώ και δεκάδες χρόνια πηγή έμπνευσης της μοντέρνας τέχνης. Με τον ζωγράφο Δημήτρη Νοταρά.

Δευτέρα 13/7/15 και Τετάρτη 15/7/2015

 

Ώρα: 14.00-16.00

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο:40€

 

 

Μια Τρισδιάστατη Εικαστική Καλοκαιρινή Παιχνιδοπεριπέτεια

Όλα ξεκινούν με αφορμή μια χιουμοριστική ιστορία που εκτυλίσσεται κάθε φορά σε ένα φανταστικό περιβάλλον. Κάθε παιδί κατασκευάζει μια τρισδιάστατη μακέτα με ελεύθερο συνδυασμό υλικών όπως πηλό, γύψο, χαρτογλυπτική, χρώματα, σύρμα, κ.ά. Καθώς τα παιδιά διαμορφώνουν την πλοκή της ιστορίας και τη δράση των ηρώων που πρωταγωνιστούν, προσαρμόζουν ανάλογα το δικό τους σκηνικό, προσθέτοντας δωμάτια, μυστικά περάσματα, γρίφους κτλ. και αποφασίζουν το ξεχωριστό τέλος που αρέσει στον καθένα.

 

Ένας ολοκληρωμένος τρόπος εικαστικού παιχνιδιού, που παραπέμπει στη λογική των επιτραπέζιων παιχνιδιών, γίνεται η ευκαιρία για τα παιδιά να εκφραστούν μάθουν την χρήση των υλικών και των τεχνικών στις αναπαραστατικές τέχνες, αλλά κυρίως για να δημιουργήσουν μόνοι τους ένα παιχνιδοαντικείμενο με το οποίο θα παίξουν ξανά και ξανά με τους φίλους τους στο σπίτι. Για παιδιά 6 έως 12 ετών.

 

Α΄Κύκλος

Τρίτη 23/6: Πειρατές & Πειρατίνες στο Νησί των Θησαυρών

Πέμπτη 25/06: Σπίτι με δωμάτια Μυστηρίου

 

Β΄ Κύκλος

Τρίτη 30/6: Πισίνες, Καταρράκτες & Νεροτσουλήθρες

Πέμπτη 2/07: Κάστρο με Ιππότες, Πριγκίπισσες ή Μάγους

 

Γ΄ Κύκλος

Τρίτη 7/07: Ρομπότ για όλες τις δουλειές

Πέμπτη 9/07: Αυτοκινητόδρομοι & Τούνελ: Διαδρομές με μεταφορικά μέσα, πάνω και κάτω από μια τρισδιάστατη Πόλη

 

Δ΄ Κύκλος

Τρίτη 14/07: Μια μαγεμένη λίμνη Νεραΐδες, Ξωτικά & Δράκους

Πέμπτη 16/07: Συνέβη στα βάθη του Ωκεανού

 

 

Ώρα 11.00-13.00

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 40€

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα, Τ: 210-3611206, www.thf.gr

Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης, καθώς υπάρχει μέγιστος αριθμός παιδιών ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της διαδικασίας.  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε  στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (210 36 11 206).