Αρχική σελίδα Παλαιότερα Ελέφαντες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ελέφαντες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Νέοι κάτοικοι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι δύο Ασιατικοί Ελέφαντες, τους οποίους στο εξής θα μπορούν να θαυμάσουνα από κοντά μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του πάρκου! Με έμφαση στο συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή περισσότερων από 1800 ζώα, από 290 διαφορετικά είδη.

Από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά  τους νέους  ΜΕΓΑΛΟΥΣ φιλοξενούμενους του Πάρκου, το Μίο και τον Λέσο, 2 Ασιατικούς Ελέφαντες ηλικίας 10 ετών και βάρους 3 τόνων  ο καθένας σε μια έκταση 8000 τετραγωνικών μέτρων, μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για τη φροντίδα και ευημερία των ελεφάντων.

Ο Μίο και ο Λέσο γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Πάρκο του Έμμεν στην Ολλανδία και ήρθαν στο νέο τους σπίτι από το Ζωολογικό Πάρκο Plockτης Πολωνίας με ειδικό φορτηγό για τη μεταφορά μεγάλων ζώων. Ο Μίο και ο Λέσο προσαρμόστηκαν γρήγορα στο νέο τους χώρο και ήδη απολαμβάνουν τον αττικό  ήλιο παίζοντας στη λίμνη τους.

Ασιατικοί Ελέφαντες με μια ματιά:

Εξίσου όμορφοι και επιβλητικοί με τους Αφρικανικούς Ελέφαντες, οι Ασιατικοί Ελέφαντες διαθέτουν μικρότερα αυτιά διαφορετικού σχήματος, ενώ αντίστοιχα οι χαυλιόδοντές τους είναι  μικρότεροι σε μέγεθος ή σε πολλές περιπτώσεις δε διαθέτουν καθόλου, γεγονός που ευνοεί τον περιορισμό του κυνηγιού και των επικείμενων απειλών.

Οι Ασιατικοί Ελέφαντες έχουν χρησιμοποιηθεί στο πεδίο μάχης για 2300 χρόνια, διαγράφοντας μεγάλη πολεμική πορεία, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα. Στην ασιατική κουλτούρα και πολιτισμό, ο Ασιατικός Ελέφαντας κατέχει σημαντική θέση και αναγνωρίζεται ως σύμβολο βασιλικής δύναμης. Οι αναπαραστάσεις  σε διάφορες μορφές τέχνης καθώς και η φυσική συμμετοχή του σε θρησκευτικές και πολιτιστικές τελετές μαρτυρά τον ισχυρό συμβολισμό και θέση που διατηρεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων.  Σημαντική θέση κατέχει επίσης στη θρησκεία, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Θεού Ganesha, με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ελέφαντα.

Τέλος, οι Ασιατικοί Ελέφαντες αξιοποιούνται μέχρι και σήμερα στις καθημερινές εργασίες των ανθρώπων και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες, στην υλοτομία και στις μεταφορές.