Αρχική σελίδα Παλαιότερα Με επιτυχία και χαμόγελα η "Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης" στο Αβάκειο-Παιδικο Στέκι

Με επιτυχία και χαμόγελα η "Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης" στο Αβάκειο-Παιδικο Στέκι

"Ας είναι κάθε μέρα, μέρα αγάπης και αλληλεγγύης" ήταν η ευχή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, όπου στο Αβάκειο - Παιδικό Στέκι πραγματοποιηθηκε η Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης σε συνεργασια με κοινωφελείς φορείς, αφιερώνοντας την παρασταση "Πρίγκιπας και Φτωχός" στην ευαισθητοποίηση όλων, σε πρακτική βοηθεια όσων έχουν ανάγκη μέσω εσόδων της παράστασης, σε ένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης, με πολλά παιδικά χαμόγελα και αισιοδοξία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημέρα αγάπης και αλληλεγγύης,  που διοργάνωσαν  η δημιουργός  της παράστασης «Πρίγκιπας και Φτωχός» - Κέλλυ Σταμουλάκη σε συνεργασία με την  Γενική Πρόξενο Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής, Μέρω Κεσεσίογλου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Σκοπός της ιδιαίτερης αυτής ημέρας είναι μέρος των εσόδων της παράστασης, να διατεθεί στο Ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά των οποίων οι γονείς απεβίωσαν από τον ιό HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς.

Το Αβάκιο - Παιδικό Στέκι αποδείχθηκε μικρό, για να χωρέσει  περισσότερα από 900 παιδιά συνοδεία με τους γονείς τους που έσπευσαν την ημέρα αυτή,  να δουν την παράσταση «Πρίγκιπας και Φτωχός» και  να στηρίξουν με μεγάλη θέρμη  την προσπάθεια αυτή. Η Κέλλυ Σταμουλάκη καλωσόρισε τους θεατές και ευχήθηκε «να είναι κάθε μέρα μια μέρα αγάπης». Ο Σπύρος Μπιμπίλας εκπροσωπώντας το ΤΑ.ΣΕ.Η ευχαρίστησε τη δημιουργό για την προσφορά της στο θέατρο για παιδιά και για τις δράσεις αλληλεγγύης που διοργανώνει, Μίλησε επίσης για το σπουδαίο  έργο της  Προξένου.

Στη σκηνή επίσης προσκλήθηκε και η πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού,  Μέρω Κεσεσίογλου όπου χαρακτηριστικά είπε: « Η οργάνωσή μας -Ελληνική Δράση Αφρικής-  ίδρυσε εννιά   νοσοκομεία, δυο ορφανοτροφεία, εκ των οποίων το ένα είναι για υγιή παιδιά και το άλλο για ορφανά του Aids. Δύο Μαιευτήρια όπου τα πρώτα παιδιά ονομάστηκαν Αθηνά και Ερμής.  Γεωργική σχολή όπου οι γυναίκες εκπαιδεύονται στην καλλιέργεια της γης και στην ιχθυοκαλλιέργεια, τέσσερα  οδοντιατρεία και  14 μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Δηλαδή τους προσφέραμε απλά μηχανήματα για να κάνουν χυμούς από φρούτα και τοματοπελτέ. Επίσης ιδρύσαμε γυναικείους συνεταιρισμούς όπου γυναίκες κατόρθωσαν να έχουν ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Όλα αυτά τα ιδρύματα φέρουν την επωνυμία ΕΛΛΑΣ και κυματίζει η ελληνική μας σημαία»

Μετά το τέλος  της παράστασης μικροί και μεγάλοι έτρεξαν να φωτογραφηθούν με όλους  τους ηθοποιούς, την συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης Κέλλυ Σταμουλάκη όπου τους υπέγραφε τα παραμύθια  που αγόραζαν από την είσοδο του θεάτρου,  όπως επίσης και  με  την μασκότ του «ΤΟΣΤΙΜΟ»  – που νοστιμίζει την παράσταση και μοιράζει δώρα σε όλους καθημερινά.    Οι σπουδαστές  των εκπαιδευτηρίων «Νίκος Αμάραντος» ήταν ακόμα μια Κυριακή στο Αβάκιο Παιδικό Στέκι  για να ζωγραφίσουν τα πρόσωπα  των παιδιών με καρδούλες για τη μέρα της αγάπης.

Την παράσταση  και τους συντελεστές της τίμησαν ακόμα μια φορά φίλοι από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο και από άλλους φορείς.