Αρχική σελίδα Παλαιότερα "Καλωσήρθες, αδερφάκι" από τις Εκδόσεις Gema

"Καλωσήρθες, αδερφάκι" από τις Εκδόσεις Gema

Ένα καινούριο μωρό καταφθάνει! Όταν η οικογένεια μεγαλώνει, γονείς και παιδιά καλούνται να βρουν νέες ισορροπίες. Πώς θα βοηθήσουμε το πρωτότοκο ν’ αντιμετωπίσει την αλλαγή με ηρεμία και χαρά; Μετά τη γέννηση, πώς θα διαχειριστούμε τις απαιτήσεις δύο ή και περισσότερων παιδιών διαφορετικής ηλικίας; Κι ακόμα, ποια τεχνάσματα μπορούν να ωφελήσουν την κατανόηση μεταξύ αδελφών στην παιδική ηλικία; Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο της Giorgia Cozzaμε τίτλο "Καλωσήρθες, αδερφάκι" και υπότιτλο "Πώς θα υποδεχτείτε το νεογέννητο και πώς θα βοηθήσετε τις σχέσεις των αδερφών".

Το "Καλωσήρθες, αδερφάκι" απαντάει στις απορίες και τα ερωτηματικά των γονιών, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές υποδείξεις για να συμμετέχουν τα μεγαλύτερα αδέλφια στη φάση της αναμονής καθώς και στην υποδοχή του νεογέννητου.

Οι παρεμβάσεις των ειδικών –ψυχολόγων και παιδαγωγών– υποδεικνύουν πώς να διαχειριζόμαστε την κατάσταση αν το παιδάκι αντιμετωπίζει προβλήματα (για παράδειγμα παλινδρόμηση ή έντονη ζήλια). Και για τις μητέρες που θηλάζουν, όταν ανακαλύπτουν ότι είναι και πάλι σε ενδιαφέρουσα, υπάρχουν οι οδηγίες των γυναικολόγων και άλλων συμβούλων θηλασμού.

Το βιβλίο εμπλουτίζεται από πλήθος μαρτυρίες γονιών (με δύο, τρία, τέσσερα, πέντε και παραπάνω παιδιά), φωνές που επιβεβαιώνουν την απλή αλλά βαθιά αληθινή ρήση: όταν έρχεται ένα καινούριο παιδάκι, η αγάπη δε διαιρείται, πολλαπλασιάζεται!

Ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στην αγάπη και το βάθος της αδελφικής σχέσης. Γιατί τα αδέλφια είναι δώρο. Για όλη τη ζωή.

 
GIORGIA COZZA
Καλωσήρθες, αδερφάκι
Μετάφραση:Άννα Παπασταύρου
Σελ.: 288, τιμή: 12 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Μαρασλή 3, 106 76 Κολωνάκι, Αθήνα
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.gemapublications.gr