Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ζωγραφική σε πέτρες - θαλασσινά θέματα

Ζωγραφική σε πέτρες - θαλασσινά θέματα

Το καλοκαίρι έφτασε κι όλοι τρέχουμε στις παραλίες! Εκεί, εκτός από την άμμο, βρίσκουμε πέτρες και βότσαλα, που είναι ιδανικά για ζωγραφική και διακόσμηση. Εδώ σας δείχνουμε βήμα-βήμα πώς να ζωγραφίσετε ένα ψαράκι και σας δίνουμε μερικές ιδέες ακόμα για ζωγραφική σε πετρούλες με θαλασσινό θέμα!

Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο

 

Υλικά

• Τέμπερες
• Πινέλα
• Βερνίκι
• Πέτρες και βότσαλα

 

Οι πετρούλες είναι θαυμάσιος καμβάς για τις ζωγραφικές δημιουργίες σας. Πάρτε, λοιπόν, τα πινέλα σας στο χέρι και διαλέξτε από την παραλία πέτρες και βότσαλα σε διάφορα μεγέθη ή σχήματα. Εμπνευστείτε από το καλοκαίρι, τη θάλασσα και τον ήλιο και ζωγραφίστε θαλασσινά θέματα και τοπία.

Γενικά, για να έχετε πιο ζωντανά χρώματα, προτιμήστε να περνάτε δύο στρώσεις για κάθε χρώμα. Αυτό θα σας καθυστερήσει λίγο, καθώς θα περιμένετε περισσότερο για να στεγνώσουν τα χρώματα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!


Παρακάτω δείτε πώς να ζωγραφίσετε ένα μικρό ψαράκι σε μια πετρούλα.


1. Αρχικά βάψτε την πέτρα με μπλε χρώμα για το φόντο και μετά σχεδιάστε το ψαράκι.

 

2. Ζωγραφίστε τις ρίγες πάνω στο ψαράκι. Στη συνέχεια, το μάτι του, με ένα κυκλάκι λευκό και αφού στεγνώσει, με ένα μικρότερο κυκλάκι μαύρο.

 

 

3. Προσθέστε τον πάτο της θάλασσας με γκρι ή καφέ χρώμα, τα φύκια με πράσινο και λίγες μπουρμπουλήθρες με ανοιχτό γαλάζιο.

 

4. Αφού στεγνώσουν λίγο τα χρώματα, περάστε με γυαλιστερό βερνίκι, που θα ζωντανέψει, αλλά θα προστατέψει και τα χρώματα να μη θαμπώσουν.

 

 

5. Η πέτρα με το ψαράκι σας είναι έτοιμη.

 

 

Δοκιμάστε και άλλα σχέδια, όπως βυθό με χταπόδια, ιππόκαμπους και αστερίες, θάλασσα με καραβάκι, νησάκι και ό,τι άλλο καλοκαιρινό τοπίο συναντήσετε στις διακοπές σας!

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 26 Μαΐου 2010