Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Διασκεδαστικά παιχνίδια για εξωτερικό χώρο

Διασκεδαστικά παιχνίδια για εξωτερικό χώρο

Οι βόλτες και οι εκδρομές στην εξοχή με την οικογένεια και φίλους είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία τώρα που είναι καλός ο καιρός και ταυτόχρονα μια αφορμή για έντονη δραστηριότητα, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν ελεύθερα στην ύπαιθρο, να παίξουν μπάλα και κυνηγητό και να δείτε τα μαγουλάκια τους να κοκκινίζουν όλο ζωντάνια.

Έχετε σκεφτεί, όμως, ότι θα τους άρεσε πολύ να παίξουν μαζί σας και ότι είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς να τρέξετε ανέμελα και να ξεσκουριάσετε; Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν,  την περίσταση και ανάμεσα στο φαγητό, τις συζητήσεις και τα υπόλοιπα παιχνίδια, μαζέψτε την πιτσιρικοπαρέα, παρασύρετε και τις άλλες μαμάδες και τους μπαμπάδες και παίξτε όλοι μαζί τα παιχνίδια που σας προτείνουμε για αξέχαστη διασκέδαση!


Οι ουρές
Ετοιμάστε λωρίδες από εφημερίδα σε μήκος περίπου 25-30 εκ. Ο κάθε παίκτης στερεώνει μία ουρά πίσω του, στο λάστιχο της μέσης του. Το παιχνίδι αρχίζει και ο καθένας προσπαθεί να πάρει τις ουρές των άλλων χωρίς ταυτόχρονα να χάσει τη δική του. Όποιος, όμως, χάσει την ουρά του βγαίνει από το παιχνίδι, ενώ νικητής είναι εκείνος που μάζεψε τις περισσότερες ουρές.

Το φιδάκι
Δύο παίκτες πιασμένοι χέρι-χέρι θα είναι το φιδάκι και αρχίζουν να κυνηγούν τους υπόλοιπους. Όποιος πιάνεται, ενώνεται κι αυτός με το φιδάκι και το φίδι, μεγαλύτερο τώρα, συνεχίζει το κυνήγι. Το φιδάκι απαγορεύεται να χωριστεί, δηλαδή να αφήσουν οι παίκτες τα χέρια τους. Πρέπει να υπάρχει καλός συγχρονισμός, αφού όσο το φίδι μεγαλώνει γίνεται πιο δυσκίνητο και μετακινείται πιο δύσκολα, αλλά και πιο διακεδαστικά!

Τα μανταλάκια
Στερεώστε ο καθένας ισάριθμα μανταλάκια πιασμένα στα ρούχα σας και αρχίστε το παιχνίδι! Προσπαθήστε να πάρετε τα μανταλάκια των άλλων για να τα κρεμάσετε πάνω σας. Όποιος μείνει χωρίς μανταλάκια στα ρούχα του βγαίνει από το παιχνίδι. Κερδίζει φυσικά εκείνος που έχει μαζέψει και κρεμάσει στα ρούχα του τα περισσότερα μανταλάκια.

Μονομαχία με μπαλόνια
Φουσκώστε μπαλόνια και με ένα σκοινί δέστε ο καθένας ένα μπαλόνι στον αστράγαλό του. Το παιχνίδι ξεκινάει και ο καθένας προσπαθεί να πατήσει και να σκάσει τα μπαλόνια των άλλων, προστατεύοντας το δικό του. Ο τελευταίος που μένει με το μπαλόνι στο πόδι του είναι ο νικητής.


Καλή διασκέδαση!