Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Χειροτεχνία με βότσαλα

Χειροτεχνία με βότσαλα

Δείτε πώς μπορούν ακόμη και τα μικρά παιδιά να φτιάξουν μια όμορφη καλοκαιρινή κατασκευή με μικρές πέτρες και βότσαλα από την παραλία, με μια μικρή βοήθεια από εσάς.

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

 

Υλικά

• Πέτρες και βότσαλα (στο μέγεθος ενός κέρματος και σε αρκετή ποσότητα)
• Χαρτόνι
• Μαρκαδόρος
• Κόλλα


1. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο φύλλο χαρτόνι σε όποιο χρώμα προτιμάτε. Εμείς διαλέξαμε το γαλάζιο της θάλασσας. Ζωγραφίστε ένα απλό καλοκαιρινό σχέδιο, όπως αυτό της  φωτογραφίας. Εάν δυσκολεύεστε, κάντε πρώτα το σχέδιο με μολύβι, για να μπορείτε να σβήσετε και να διορθώσετε, και όταν ολοκληρώσετε περάστε το από πάνω με μαρκαδόρο. Τα σχήματά σας θα πρέπει να είναι μεγάλα και απλά, χωρίς λεπτομέρειες.


2. Βάλτε κόλλα.

3. Κολλήστε τις πετρούλες μία-μία. Εάν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, βάλτε τους εσείς την κόλλα και αφήστε τα να κολλήσουν εκείνα τις πετρούλες, ενώ εάν είναι μεγαλύτερα αναλαμβάνουν και τα δύο βήματα!


4. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο έργο στο οποίο κυριαρχεί η αίσθηση του φυσικού υλικού της πέτρας. Βέβαια, μπορείτε αν θέλετε να τις βάψετε με τέμπερες. Εάν έχετε κολλήσει καλά τις πετρούλες, μη διστάσετε να το στολίσετε στερεώνοντάς το στον τοίχο, θα είναι ένα ωραίο αναμνηστικό από τις διακοπές σας.

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 12 Ιουνίου 2010