Αρχική σελίδα ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ Λαχταριστή γρανίτα φράουλα

Λαχταριστή γρανίτα φράουλα

Μια απολαυστική γρανίτα φράουλα είναι μια υπέροχη ιδέα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού! Μπορείτε να την προσφέρετε στα πιτσιρίκια σας ως εναλλακτική πρόταση για το παγωτό και να είναι φτιαγμένη μόνο με αγνά υλικά και από τα χέρια της μαμάς. Και φυσικά, θα είναι πάντα διαθέσιμη στην κατάψυξη του σπιτιού σας!

 

Υλικά

 

• 2 κούπες πολτοποιημένες φράουλες

• 1 κούπα ζάχαρη

• 1 κούπα νερό

• Πλαστικά ποτήρια

• Ξυλάκια (γλωσσοπίεστρα)

  

1. Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες και στη συνέχεια βάλτε τις στο μπλέντερ. Μετρήστε 2 κούπες πολτό.

 

2. Για να φτιάξετε το σιρόπι, ρίξτε 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό σε μια κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μόλις ζεσταθεί, για να λιώσετε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια αφήστε να σιγοβράζει για δέκα λεπτά περίπου, ώσπου να δείτε το σιρόπι να είναι λίγο πηχτό.

 

3. Βγάλτε το σιρόπι από το μάτι, ρίξτε τον πολτό φράουλας και ανακατέψτε.

 

4. Περιμένετε αρκετή ώρα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε σε μικρά ποτηράκια το μίγμα. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη.

 

5. Έπειτα από λίγη ώρα, που η γρανίτα έχει πήξει λίγο, προσθέστε τα ξυλάκια. Τα ξυλάκια είναι γλωσσοπίεστρα που θα βρείτε στα φαρμακεία. Ξαναβάλτε στην κατάψυξη τις γρανίτες σας και σε λίγες ώρες είναι έτοιμες να τις βγάλετε και να τις κεράσετε σε ατομικές μερίδες!

 

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το μίγμα σε ένα μπολ (όχι γυάλινο), να το βάλετε στην κατάψυξη και μετά από λίγη ώρα να το τρυπήσετε πολλές φορές στη μέση με το πιρούνι. Θα το ξαναπαγώσετε και θα σερβίρετε σε μπολ με κουταλάκι ή σε ποτήρι με καλαμάκι.

 

 

Καλή επιτυχία!

 

 

Φωτογραφίες: Άκης Ορφανίδης