Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών Για παιχνιδιάρικα ταξίδια με το αυτοκίνητο

Για παιχνιδιάρικα ταξίδια με το αυτοκίνητο

Οι  μετακινήσεις ή τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τα πιτσιρίκια σας που χοροπηδούν στο πίσω κάθισμα τσιρίζοντας σας φαίνονται ένας μικρός εφιάλτης; Αφού σας θυμίσουμε ότι τα παιδιά θα πρέπει πάντοτε να είναι δεμένα με ασφάλεια στο κατάλληλο σύστημα συγκράτησης που ορίζεται για την ηλικία τους, θα σας προτείνουμε μερικούς τρόπους και δραστηριότητες, ώστε η ζωή στο αυτοκίνητο, τόσο για εσάς όσο και για τα μικρά σας, να γίνει πιο ευχάριστη και διασκεδαστική.

Στα μικρά μωρά αρέσει πολύ να μαθαίνουν τι υπάρχει γύρω τους και κάτι που μπορείτε να κάνετε για να τα ευχαριστήσετε είναι να τους περιγράφετε τον κόσμο γύρω τους. Περιγράψτε τους και ονομάστε τα φανάρια, τα άλλα αυτοκίνητα, τα δέντρα στα πεζοδρόμια, τα λεωφορεία και τα φορτηγά που τους κάνουν τόση εντύπωση! Το μικρό σας μωράκι που γουρλώνει τα μάτια του βλέποντας ένα φορτηγό στη διπλανή λωρίδα, μπορεί να μην μπορεί να μιλήσει, αλλά θέλει πολύ να του πείτε τι είναι αυτό και πώς λέγεται για να το γνωρίσει καλύτερα. Κάντε ήχους αυτοκινήτου, όπως βρουμμμ ή μπιπ-μπιπ και ενθαρρύνετέ το να κάνει το ίδιο!

Το μεγαλύτερο παιδάκι σας, όμως, μπορεί να παίξει πιο σύνθετα παιχνίδια και να ασχοληθεί με πιο δύσκολες αποστολές! Για να το κρατήσετε απασχολημένο, πείτε του να μετρήσει π.χ. πόσα βενζινάδικα ή πόσα φορτηγά θα συναντήσετε στη διαδρομή. Κάντε το να νιώθει ότι συμμετέχει και ότι σας βοηθάει ζητώντας του να σας λέει εκείνο πότε είναι κόκκινο ή πράσινο το φανάρι, αφού είναι πια ένας μικρούλης συνοδηγός. Παίξτε παιχνίδια που δεν χρειάζονται κανέναν εξοπλισμό, όπως οι «10 ερωτήσεις». Με τη σειρά του, ο καθένας βάζει στο μυαλό του ένα αντικείμενο και οι υπόλοιποι προσπαθούν να το βρουν, κάνοντας ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν μόνο με «ναι» ή «όχι», π.χ. «Το αντικείμενο είναι μέσα στο αυτοκίνητο;».  Αν δεν το βρήκατε με τις 10 ερωτήσεις που επιτρέπει το κλασσικό παιχνίδι, μη σταματήσετε, αλλά συνεχίστε να ρωτάτε μέχρι να το βρείτε. Άλλωστε έχετε ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσετε!

Το αυτοκίνητο είναι για το μικρό σας, όπως και για εσάς, μία καλή ευκαιρία για λίγη μουσική. Μην αμελήσετε, λοιπόν, να έχετε μόνιμα στο αυτοκίνητο μερικά CD με τα αγαπημένα του τραγουδάκια, που σε λίγο θα τραγουδάτε κι εσείς από τις πολλές επαναλήψεις! Ανακαλύψτε τις κοινές σας προτιμήσεις σε άλλα είδη τραγουδιών ή μουσικής, για να μην περιοριστείτε κι εσείς στα παιδικά τραγούδια, και αρχίστε τις μουσικές διαδρομές.

Δοκιμάστε με αυτούς τους τρόπους και όχι μόνο, να κάνετε τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο διασκεδαστική εμπειρία για το μικρό σας και εσείς θα ξεχάσετε τους …πονοκεφάλους κι εκείνο θα γίνει ένας πανευτυχής μικρούλης επιβάτης που θα τρελαίνεται για μια βόλτα με το αυτοκίνητο!