Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ Μπρατσάκια και σανίδα για μικρούς κολυμβητές!

Μπρατσάκια και σανίδα για μικρούς κολυμβητές!

Το μικρούλι σας μεγάλωσε και μπορεί φέτος να φορέσει μπρατσάκια στη θάλασσα; Αφού εσείς φροντίσατε να του βρείτε μπρατσάκια με τις πιο όμορφες ζωγραφιές ή τους αγαπημένους του ήρωες, εμείς φροντίζουμε να σας δείξουμε με τη βοήθεια της ειδικού, πώς να βοηθήσετε το πιτσιρίκι σας να εξοικειωθεί με αυτά και να γίνει σωστό… δελφίνι!

 

Μπρατσάκια λοιπόν!

Φορέσατε τα μπρατσάκια στο πιτσιρίκι σας; Ωραία! Είμαστε έτοιμοι να περπατήσουμε προς τη θάλασσα. Εσείς θα κρατάτε τα χεράκια του ενώ το αντικρίζετε και θα περπατάτε μαζί προς τα μέσα (δηλαδή εσείς ανάποδα!). Κάποια στιγμή, το μικρό σας δεν θα πατάει πια, αλλά θα επιπλέει αφού φοράει τα μπρατσάκια. Ίσως του φανεί παράξενο ή και λίγο τρομακτικό στην αρχή, αφού δεν θα καταφέρνει να ισορροπεί καλά. Εσείς, όμως, να το ενθαρρύνετε συνεχώς να κουνάει τα ποδαράκια του μέσα στο νερό σαν να περπατάει, κρατώντας πάντα τα χέρια του για να το βοηθήσετε να καταλάβει πώς πρέπει να ισορροπήσει, ενώ το σώμα του έχει όρθια θέση.

Για να χαλαρώσει περισσότερο, μπορείτε να του κουνάτε λίγο τα χεράκια εσείς, π.χ. σαν να χορεύετε!

Το επόμενο βήμα, είναι να το τραβήξετε απαλά προς το μέρος σας, ώστε το σώμα του λίγο να ξαπλώσει προς τα εμπρός και να του πείτε να χτυπήσει με δύναμη τα ποδαράκια του για να πιτσιλήσει και να κάνει φασαρία, ενώ συνεχίζει να στηρίζεται στα χέρια σας. Αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα για το πιτσιρίκι σας, αφού κατάφερε να έρθει στην ξαπλωτή θέση που απαιτεί το σωστό κολύμπι και να βγάλει τα ποδαράκια από το νερό!

 

Μετά από αυτά, μπορείτε να του αφήσετε το ένα χεράκι και να το ενθαρρύνετε να απλώνει το ελεύθερο χέρι του στο νερό. Για να του δώσετε κίνητρο, βάλτε μπροστά του παπάκια, ζωάκια, καραβάκια κτλ. και προκαλέστε το να τα πιάσει. Ξανά το ζητούμενο είναι να ξαπλώσει το σώμα του, ενώ το στηρίζουμε καλά από το ένα χέρι, και να κλωτσάει τα ποδαράκια του.

 

Μπρατσάκια και σανίδα!

Παλιότερα, το μόνο μέρος που θα μπορούσατε να δείτε τέτοιου είδους σανίδες ήταν τα κολυμβητήρια. Τώρα πια, όμως, έχουν κατακλύσει τα μαγαζιά! Θα τα βρείτε κοντά στις παραλίες και με αγαπημένους ήρωες επάνω τους! Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να σας δώσουμε ιδέες πώς να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια σανίδα για να βοηθήσετε το κολύμπι του μικρού σας κολυμβητή.

Γνωριμία με τη σανίδα, λοιπόν! Ενώ το πιτσιρίκι είναι όρθιο και περπατάει στα ρηχά, δείξτε του τη σανίδα και πείτε του να την κρατήσει και να στηριχτεί. Μπορείτε να του πείτε, για να γίνει πιο ενδιαφέρον, ότι η σανίδα είναι ένα καραβάκι που επιπλέει και πρέπει να το πάτε βόλτα χωρίς να το βουλιάξετε! Βάλτε πάνω στη σανίδα παιχνιδάκια, παπάκια, κτλ. και αρχίστε τη βόλτα!

 

Μετά συνεχίζετε τη βόλτα, ενώ τώρα το πιτσιρίκι σας δεν πατάει πια, αλλά επιπλέει. Εσείς θα πρέπει να στηρίζετε τη σανίδα συνέχεια, γιατί το μικρό σας πιθανότατα έχει την τάση τη σπρώχνει προς τα κάτω προσπαθώντας να στηριχτεί πιο πολύ! Ο στόχος είναι να μη βουλιάξει το «καράβι» σας! Προσέξτε επίσης, απλώς το μικρό να την κρατάει και όχι να ανεβαίνει πάνω της!

Τέλος, εάν δείτε ότι το μικρό δεν βουλιάζει πια τη σανίδα και έχει χαλαρώσει, βοηθήστε το να έρθει σε ξαπλωτή θέση. Κρατήστε το από τα πλευρά και πείτε του να χτυπάει δυνατά τα ποδαράκια του, ενώ θα κρατάει τη σανίδα μπροστά του.

 

 

Καλές  βουτιές!

 

Ευχαριστούμε την κ. Άρτεμη Παπαγεωργοπούλου, προπονήτρια κολύμβησης & baby-swimming για την επίδειξη.

Επίσης, ευχαριστούμε τη μικρή Ειρήνη και τους γονείς της.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία το ξενοδοχείο Elefsina Hotel.

 

Φωτογραφίες:  Άκης Ορφανίδης

Διαβάστε επίσης...