Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παιχνίδια για μέσα στο σπίτι

Παιχνίδια για μέσα στο σπίτι

Έξω βρέχει και έχετε κλειστεί στο σπίτι; Το βλαστάρι σας έχει νευράκια επειδή ο καιρός του χάλασε τη βόλτα στην παιδική χαρά; Λίγο πριν πατήσετε το κουμπί της τηλεόρασης κρατώντας το DVD που θα σας σώσει από τη δύσκολη κατάσταση, δοκιμάστε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας, παίζοντας μαζί του τα 3 πρωτότυπα παιχνίδια που σας προτείνουμε.

 

Κρύο-Ζεστό
Αυτό είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε εύκολα με ένα παιδάκι μικρής ηλικίας. Ο ένας παίκτης κρύβει ένα αντικείμενο, π.χ. ένα κουκλάκι, σε ένα σημείο του σπιτιού και ο άλλος προσπαθεί να το βρει. Όσο ο παίκτης που ψάχνει είναι μακριά από το αντικείμενο ή ψάχνει σε λάθος μέρος, ο άλλος παίκτης λέει «κρύο». Όταν ο παίκτης που ψάχνει, πλησιάζει προς το αντικείμενο, ο άλλος παίκτης λέει «ζεστό». Με αυτή τη βοήθεια, ακόμα και το μικρούλι σας θα μπορέσει να βρει το αντικείμενο και να χαμογελάσει ως νικητής!

 

Βρες ποιο ζωάκι είσαι
Παίζεται με 2 άτομα, αλλά και με περισσότερα. Με 2 άτομα: ο καθένας γράφει σε ένα μικρό χαρτάκι κρυφά κάποιο ζώο και το κολλάει με κολλητική ταινία στο μέτωπο του άλλου. Ο καθένας θα πρέπει να βρει ποιό ζώο είναι, δηλαδή ποιό ζώο είναι γραμμένο στο χαρτάκι στο μέτωπό του, κάνοντας ερωτήσεις όπως «Ζω στο νερό;» ή «Έχω τέσσερα πόδια;» που οι απαντήσεις τους θα πρέπει να είναι μόνο «ναι» ή «όχι». Οι ερωτήσεις γίνονται εναλλάξ και όποιος βρει πρώτος ποιό ζώο είναι, κερδίζει. Με 3 ή περισσότερα άτομα: παίζεται όπως παραπάνω, αλλά κάθεστε σε κύκλο και ο καθένας γράφει ένα ζώο στο χαρτάκι και το κολλάει στο άτομο που βρίσκεται στα δεξιά του. Όταν έρθει η ώρα των ερωτήσεων, ο καθένας κάνει την ερώτηση που τον αφορά στο άτομο που βρίσκεται στα αριστερά του. Όποιος βρει ποιό ζώο είναι, κερδίζει και βγαίνει από το παιχνίδι, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν μέχρι όλοι να βρουν το ζώο που γράφει το χαρτάκι τους.

 

Γιατί-Διότι
Αυτό το παιχνίδι θα το παίξετε καλύτερα με μεγαλύτερο παιδί που να μπορεί άνετα να γράφει. Πάρτε ο καθένας από 10 χαρτάκια και ένα μολύβι. Ο ένας θα γράψει διάφορες φράσεις-ερωτήσεις ξεκινώντας με το «Γιατί…;», όπως για παράδειγμα «Γιατί τα μαλλιά σου είναι καστανά;» και ο άλλος θα γράψει διάφορες φράσεις –απαντήσεις ξεκινώντας με το «Διότι…», όπως για παράδειγμα «Διότι σήμερα κάνει κρύο». Ο καθένας, φυσικά, δεν θα γνωρίζει τι γράφει ο άλλος. Διπλώστε τα χαρτάκια αφού τα ετοιμάσετε. Μετά, τραβήξτε ένα χαρτάκι «Γιατί» και ένα χαρτάκι «Διότι» και διαβάστε τα. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ίσως δεν βγάζουν νόημα, βγάζουν όμως άφθονο γέλιο!

 

Καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 21 Μαΐου 2010