Αρχική σελίδα Παλαιότερα «Σίντο το Πάντα» - ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας

«Σίντο το Πάντα» - ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας

Ο Σίντο, είναι ένα ασπρόμαυρο πάντα, που το όνομά του προέρχεται από δύο νότες του πενταγράμμου. Είναι μια κούκλα που ξεπήδησε μέσα από τα πλήκτρα του πιάνου και έρχεται για να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της μουσικής, μαζί με τον εμψυχωτή που της δίνει φωνή και ζωή.

Ο «Σίντο το Πάντα» είναι ένα πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα σε παραγωγή του Κλασσικού  Ωδείου, βασισμένο στις αρχές των μεγάλων μουσικοπαιδαγωγικών μεθόδων (Orff, Kodaly, Dalcrose), αλλά και σε ό,τι προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την προσχολική ηλικία.

Απευθύνεται σε παιδιά από μόλις δύο έως έξι ετών, με τη συμμετοχή του γονιού. Χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς θεματικά κύκλους, σύμφωνα με την ηλικία των συμμετεχόντων.

Η δημιουργός, νηπιαγωγός και μουσικός, ενώνει με παιχνιδιάρικο τρόπο δραστηριότητες (κινητικές, εικαστικές, θεατρικές, συναισθηματικές, λεκτικές, λογικομαθηματικές),που συντελούν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, με βασικό όμως στόχο τη μουσική του εκπαίδευση.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, με αφορμή την επαφή με τη μουσική, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν ομαλά στο πλαίσιο της ομάδας, ενώ παράλληλα οι γονείς βιώνουν και μαθαίνουν πώς να λειτουργούν καλύτερα ως βοηθοί-υποστηρικτές των παιδιών τους.

Ο Σίντο φέτος περιμένει μικρούς και μεγάλους φίλους του στους παρακάτω τρεις χώρους:

α. Κλασσικό Ωδείο - Ασπασίας 67 Χολαργός, τηλ. 210 6526250, www.klassiko.gr

β. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Ταξιδεύοντας» - Λ.Πεντέλης 25, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6828809

γ. Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» - Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5125600, www.akademeia.gr

Πληροφορίες επίσης στο τηλ. 6945386371 & στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Οκτωβρίου 2010