Αρχική σελίδα Παλαιότερα Μικροί μηχανικοί στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μικροί μηχανικοί στο διαδραστικό εργαστήρι του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μία νέα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα αφιερωμένη στους μικρούς της φίλους, εντάσσει στο φετινό της πρόγραμμα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενιδου.

Πρόκειται για το «Διαδραστικό εργαστήρι» μια πρωτότυπη δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη μέσα από κατασκευές, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στόχος του διαδραστικού εργαστηρίου είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με αρχές, έννοιες και εφαρμογές από διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες.

Το πρώτο διαδραστικό εργαστήρι έχει τίτλο «Ο μικρός μηχανικός» και  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 – 11.30. Πρόκειται για ένα εργαστήρι μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 9 έως 13 ετών. Σε αυτό, χρησιμοποιώντας  απλά υλικά, οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες και αρχές της μηχανικής.

 

Επειδή ο αριθμός είναι περιορισμένος, καθώς μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 παιδιά, ηλικίας 9-13 ετών. Για τη συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήρι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλ. 210 9469640 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 16:30) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος εισιτηρίου ανά παιδί είναι 6€ και με αυτό τα παιδιά μπορούν, την ίδια ημέρα, να επισκεφθούν και τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

 

Χώρος                             

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387

Π. Φάληρο 175 64

Χρόνος Σάββατο 23 Οκτωβρίου & Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 – 11.30
Κόστος 6 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 21 Οκτωβρίου 2010